Ορειβάτης κρύφτηκε στο Έβερεστ επειδή δεν πλήρωσε την άδεια για να… ανέβει

ορειβάτης-κρύφτηκε-στο-έβερεστ-επειδ-535849

Σε μια σπηλιά στο Έβερεστ βρέθηκε κρυμμένος ένας ορειβάτης ο οποίος προσπάθησε να φτάσει στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, χωρίς να πληρώσει το ποσό που έπρεπε για την ειδική άδεια ύψους περίπου 10.000 ευρώ.

Οι αρχές του Νεπάλ ανακάλυψαν τον Νοτιοαφρικανό Ryan Sean Davy στο κρησφύγετο του, αφού είχε καταφέρει να ανέβει πάνω από 6.000 μέτρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, αφού τον υποχρέωσαν να κατέβει από το βουνό, κατασχέθηκε το διαβατήριό του και θα του επιβληθεί επίσης πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

oreibatis1

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι ξένοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν στην κυβέρνηση του Νεπάλ ένα συγκεκριμένο ποσό για να πάρουν άδεια και να ξεκινήσουν την ανάβαση στο Έβερεστ, αλλά ο συγκεκριμένος άνδρας ήθελε να το αποφύγει. Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι τον είδαν στο camp που ήταν συγκεντρωμένοι οι υπόλοιποι ορειβάτες, τον ακολούθησαν και διαπίστωσαν ότι κρύβεται για να ανέβει μόνος του στην κορυφή. Ανέφερε επίσης, ότι σπάνια κάποιος επιχειρεί να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου μόνος του χωρίς συνοδεία.

Στον Davy, επίσης, θα μπορούσε να επιβληθεί πενταετής απαγόρευση εισόδου στο Νεπάλ ή δεκαετής απαγόρευση αναρρίχησης στη χώρα. Ο ίδιος παραδέχεται το λάθος του αλλά δήλωσε ότι δεν είχε τα χρήματα που απαιτούνταν. Επιπλέον, όπως ισχυρίζεται, δεν θα του επέτρεπαν, ακόμη και αν είχε τα χρήματα να ανέβει μόνος του, καθώς δεν είχε προηγούμενη παρόμοια εμπειρία. Σύμφωνα, πάντως, με μια δημοσίευσή του στα κοινωνικά δίκτυα, είχε καταφέρει να φτάσει, σύμφωνα με τον ίδιο στα 7.000 μέτρα, σε λίγες ώρες.

Ζήτησε, ωστόσο, συγγνώμη από όσους απογοήτευσε και κυρίως τους υποστηρικτές του.

oreibatis2

oreibatis3

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook