Οργανωμένο σχέδιο από την Χρυσή Αυγή για έφοδο στην Βουλή

οργανωμένο-σχέδιο-από-την-χρυσή-αυγή-γ-702956

«Ντου» στην Βουλή με τάγματα εφόδου οργάνωνε η Χρυσή Αυγή με τη συμμετοχή βουλευτών!

Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στην Βουλή από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο οποίο μετείχαν μέσα σε αυτά και βουλευτές της οργάνωσης, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Βούτσης.

Η επίθεση αυτή που εκδηλώθηκε από τις ομάδες που πετούσαν μάρμαρα και μολότοφ το Σάββατο, κράτησε τρείς ολόκληρες ώρες, από τις επτά περίπου το απόγευμα και μέχρι και μετά τη λήξη της συνεδρίασης και εκδηλώθηκε περιμετρικά σε όλες τις εισόδους της Βουλής, όπου οι ομάδες αυτές προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο του κοινοβουλίου θέλοντας να προκαλέσουν σοβαρότατα επεισόδια.

Οι επιθέσεις αυτές αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκτός του προαυλίου της Βουλής και από την Φρουρά της Βουλής.

Σύμφωνα με πηγές, ο σχεδιασμός αυτών των επιθέσεων για την πρόκληση σοβαρών επεισοδίων ήταν γνωστός από την Πέμπτη (14.06.2018) ο σχεδιασμός ήταν να γίνουν επεισόδια και τις τρείς ημέρες συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας και οι πληροφορίες αυτές ήταν σε γνώση και άλλων κομμάτων.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, ανέφεραν πως εάν η Βουλή δεν χειριζόταν με τον τρόπο που χειρίσθηκε τα πράγματα, τότε τα θα είχαν γίνει πολύ σοβαρότερα επεισόδια…

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι οι επισημάνσεις και η σπουδή που καταδείχτηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση νωρίς το απόγευμα είχε αυτό και μόνο το στόχο.

Στο «κόλπο» και η επίθεση στα αυτοκίνητα

Στο πλαίσιο αυτό, των σχεδιασμών των ομάδων αυτών, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως εντάσσεται και το επεισόδιο που έγινε μετά την λήξη της συνεδρίασης στην είσοδο της Βουλής επί της Βασ. Σοφίας, όταν μια ομάδα από 20 περίπου άτομα εμφανίσθηκε και άρχισε να βρίζει και να φωνάζει συνθήματα σε όσους με τα αυτοκίνητα τους (υπουργούς, βουλευτές και υπαλλήλους) εξέρχονταν από το γκαράζ.

Ένα άτομο μάλιστα από αυτά κατάφερε και πέρασε την πύλη της Βουλής αλλά πριν φτάσει στην είσοδο του κτιρίου οι αστυνομικοί πρόλαβαν και τον σταμάτησαν .

Η ανησυχία πάντως που υπάρχει είναι ότι τέτοια επεισόδια θα οργανωθούν και στο μέλλον, τόσο εδώ όσο και στα Σκόπια, από ακροδεξιές ομάδες.

Υποψίες και το επεισόδιο με τον Μπαρμπαρούση

Εκτιμάται, ότι το ακραίο επεισόδιο που δημιούργησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης ήταν και αυτό εντός του σχεδιασμού και δεν ήταν απλά – όπως μετά παρουσιάστηκε από την Χρυσή Αυγή- μια ατομική του ενέργεια.

Πηγή: newsit.gt

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook