Οργή και οδύνη στην κηδεία των στρατιωτικών | Photos

οργή-και-οδύνη-στην-κηδεία-των-στρατιω-175057

kideia stratiotikoi volosΣτον Βόλο και την Πάτρα λένε αυτή την ώρα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι το τελευταίο αντίο στους τρεις πεζοναύτες που έχασαν άδικα τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης στο πεδίο βολής Γλαφυρών Μαγνησίας.

 

Στο Βόλο, στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου θα τελεστεί η κηδεία των δύο Επαγγελματιών Οπλιτών, του λοχία Γιώργου Ορφανίδη και του λοχία Αναστάσιου Μεζάλα ενώ στο χωρίο Πετρωτό, ενώ στην Αχαΐα η εξώδιος ακολουθία για τον 19χρονο οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλο θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου.

 
 

Οι τρεις πεζοναύτες σκοτώθηκαν όταν έσκασε το βλήμα του όλμου μέσα στον πυροσωλήνα κατά τη διάρκεια άσκησης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών για βολές με βαρέα όπλα πεζικού, συγκεκριμένα όλμους των 81 χιλιοστών.



Και στους δύο ναούς έχουν μεταφερθεί τιμητικά αγήματα για να αποδώσουν τιμές ενώ τα προαύλια έχουν γεμίσει με στεφάνια.

Στα τρία θύματα του δυστυχήματος θα απονεμηθεί Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.



Πρωτοφανές το δυστύχημα, λένε στο ΓΕΣ

Για «μοναδικό παγκοσμίως το φαινόμενο να σκάσει το βλήμα του όλμου μέσα στον πυροσωλήνα», κάνει λόγο στο protothema.gr αξιωματικός του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την ανείπωτη τραγωδία στο Πεδίο Ασκήσεων στα Γλαφυρά Βόλου που κόστισε τρεις ανθρώπινες ζωές.

Από χθες το μεσημέρι, τα στελέχη της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και οι πραγματογνώμονες που έχουν αναλάβει την ένορκη διοικητική εξέταση προσπαθούν να συλλέξουν όσα περισσότερα θραύσματα από το βλήματα και τον πυροσωλήνα μπορούν ώστε να ελέγξουν την ποιότητα των υλικών και να αναζητήσουν τι πήγε στραβά και προκλήθηκε η τραγωδία. Ουδείς το λέει επισήμως στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, όμως όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι υπήρξε αστοχία υλικού.










 















Πηγή: protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook