«Οπλίζει» ο Πούτιν | Κόκκινος συναγερμός στην Ουκρανία

οπλίζει-ο-πούτιν-κόκκινος-συναγερμ-127554

kievΝα ανακτήσει το χαμένο έδαφος απέναντι στη Δύση, μετά την απομάκρυνση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς προσπαθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Για τον σκοπό αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος με τις κινήσεις του επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι δεν… αστειεύεται και πλέον στην Ουκρανία έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός.

Το αίτημα του Πούτιν να εγκριθεί από η εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία έγινε δεκτή από την Άνω Βουλή της Ρωσίας. Φαίνεται ωστόσο ότι η Μόσχα δεν προτίθεται – προς το παρόν τουλάχιστον – να στείλει επιπλέον στρατό στη χώρα.

Αναλυτές αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή ο Πούτιν στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Μόνο που αυτή η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα και την έντονη αντίδραση από την κυβέρνηση της Ουκρανίας, της οποίας ο στρατός βρίσκεται πλέον επί ποδός πολέμου.

Σε ετοιμότητα είναι και οι ακροδεξιές οργανώσεις της Ουκρανίας, οι οποίες καλούν σε γενική κινητοποίηση και ζητούν από τους υποστηρικτές τους να πάρουν επειγόντως τα όπλα.

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι οι δυτικές δυνάμεις δεν φαίνονται διατεθειμένες να παίξουν το «παιχνίδι» της Μόσχας και μέχρι τώρα μένουν σε ανακοινώσεις, στις οποίες καταδικάζουν την Ρωσία για την επιθετική στάση της.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει και ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι τόνοι δεν έχουν ακόμη ανέβει. Η πρόσφατη περίπτωση της Συρίας, κατά την οποία ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ιδιαίτερα επιθετική στάση κατά της Μόσχας αλλά τελικά προχώρησε σε συμβιβασμό, «κόστισε» στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τουρτσίνοφ δεν αναγνωρίζει τη νέα ηγεσία της Κριμαίας, που βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής εδώ και λίγες ημέρες του κοινοβουλίου της χερσονήσου, αποφάσισε να επισπευστεί το δημοψήφισμα για τη χορήγηση περισσότερης αυτονομίας στην περιοχή, ενώ ζήτησε και τη βοήθεια του Πούτιν για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και οι επιθετικές διαθέσεις της Ρωσίας.

Πάντως, τα βήματα που έχει επιλέξει να κάνει ο Πούτιν φαίνεται ότι έχουν ανοίξει την όρεξη των ρωσόφιλων στην Ουκρανία, καθώς χθες πραγματοποιήθηκαν πολλές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και σε πολλές περιπτώσεις οι διαδηλωτές ύψωσαν τη ρωσική σημαία σε κυβερνητικά κτίρια.

Πηγή: real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook