Ομόφωνα ελεύθερη η Τουρκάλα «τρομοκράτισσα»

ομόφωνα-ελεύθερη-η-τουρκάλα-τρομοκρ-137617

toyrkala_mantila

Να μην εκδοθεί στην Τουρκία αποφάσισε το συμβούλιο των Εφετών

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Συμβουλίου εφετών για την υπόθεση της της 44χρονης Τουρκαλας «τρομοκράτισσας» . Το συμβούλιο υιοθετώντας και την πρόταση της εισαγγελέως αποφάσισε να μην εκδοθεί η 44χρονη στην Τουρκία αλλά να αφεθεί ελεύθερη.

Η γυναίκα επιστρέφει στις φυλακές και θα αφεθεί ελεύθερη μόλις φτάσει η απόφαση στα χέρια της διεύθυνσης της φυλακής.

Νωτίτερα η εισαγγελέας ανέφερε ότι θεωρεί ότι το αίτημα της Τουρκίας είναι προσχηματικό καθώς τα στοιχεία που επικαλούνται οι Τούρκοι είναι ανακριβή και ασαφή καθώς υπάρχουν μόνο αόριστες αναφορές για τα περιστατικά για τα οποία κατηγορείται και γι αυτό το λόγο θα πρέπει να απορριφθει.

Η 44χρονη κατηγορείται ότι συμμετείχε σε τρεις ένοπλες συρράξεις με δυνάμεις ασφαλείας, δυο το 1996 και μια το 1997 στις οποίες μάλιστα υπήρξαν και νεκροί.

  • «Κινδευνεύει η ζωή μου»

Νωρίτερα στην κατάθεση της η 44χρονη γυναίκα ανέφερε: Αν με εκδώσετε στην Τουρκία δεν υπάρχει ελπίδα για μένα. Κινδυνεύει η ζωή μου» η ίδια αρνήθηκε ότι είναι μέλος ενός κομμουνιστικός κομματος που έχει τεθεί εκτός νόμου ενώ παραδέχτηκε ότι η οικογένειά της έχει κομμουνιστικό παρελθόν και δυο αδέρφια της έχουν συλληφθεί.

Παράλληλα η ίδια σημείωσε ότι είναι ψέμματα ότι συμμετείχε σε ενοπλες συρράξεις τονίζοντας ότι δεν έχει βρεθεί ποτέ στο Κερασούν όπου έγιναν καθώς ζούσε στα Άδανα

«Θέλουν να με εκδοσουν για πολιτικές μου πεποιθήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ απαντώντας σε ερωτηση του Προέδρου για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία τόνισε ότι τα πράγματα είναι χειρότερα τώρα για τους πολίτες με αριστερά φρονήματα.

Νωρίτερα κατέθεσαν ο δικηγόρος Μιχάλης Ασκορδαλάκης και ο κουμπάρος του ζευγαριού Κώστας Μπαλτας

Ο πρώτος αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν σε σχέση με τους αριστερών φρονημάτων πολίτες ενώ ο δεύτερος ανέφερε ότι γνώριζε το ζευγάρι από το Σεπτέμβριο του 2000 και πως εκείνη και ο συζυγός της έχουν πολιτικές απόψεις και γι αυτό θέλουν να την εκδώσουν ενώ και οι δυο λένε πως η Ελλάδα πλέον ειναι η πατρίδα τους

Έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται περίπου 100 άτομα που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Πηγή: cretalive.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook