Ολοκληρώνεται το Festival Δίπλα στο Ρυάκι του Τζίτζικα 2014

ολοκληρώνεται-το-festival-δίπλα-στο-ρυάκι-του-169150

tzitzikasΤο Festival Δίπλα στο Ρυάκι του Τζίτζικα 2014 ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου στους Αρμένους Αποκορώνου (τηλ. 2825041144)

Στους τρεις μήνες το Φεστιβάλ φιλοξένησε περισσότερες από 20 παραστάσεις χορού, μουσικής, θεάτρου, διαλέξεων…

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται όπως πάντα κάτω από τα θεόρατα πλατάνια δίπλα στα γάργαρα νερά του Τζίτζικα με αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 21.15 βραδιά αφήγησης για ενήλικους

Μια συλλογή από λαϊκά παραμύθια, θρύλους και παραδόσεις με θέμα την αγάπη και τον έρωτα θα μας ταξιδέψουν σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Ιστορίες που μας μιλούν για ήρωες που παίζουν όλη την περιουσία τους στα ζάρια ή μεταμορφώνονται σε ζώα για το χατίρι γυναικών… για ήρωες που κυνηγούν νεράιδες και για άλλους που φτάνουν ως και την κόλαση από αγάπη… για τα παραμύθια…

Μια αφηγηματική παράσταση που θα σας προσκαλέσει να μοιραστούμε οικουμενικές αλήθειες, σύμβολα και αρχέτυπα από τον κόσμο των ονείρων, των παραμυθιών και των θρύλων. Εμπλουτισμένη με ποικίλα μουσικά ακούσματα, σύγχρονα και παραδοσιακά.
Αφήγηση: Καλλιόπη Κλώντζα
Μουσική επένδυση: Άρτεμις Χαραλαμπάκη

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 19.15 Abra Kadabra…!

Abra Kadabra…πάει να πει … «Δημιουργώ με το λόγο»…

Μια παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών για παιδιά από 5 έως…105 ετών.

Θα ακούσουμε και …θα πούμε παραμύθια, θα παίξουμε παιχνίδια και θα πούμε ιστορίες, ενώ εσείς θα μας συνοδεύετε …με μουσικά όργανα.

Αφήγηση: Καλλιόπη Κλώντζα
Μουσική: Άρτεμις Χαραλαμπάκη

Καλλιόπη Κλώντζα

Μεγαλωμένη σε μια κοινωνία με αρκετά ζωντανό το στοιχείο της προφορικότητας επηρεάστηκε σημαντικά στις αναζητήσεις της γύρω από το λαϊκή προφορική παράδοση. Μετά τις σπουδές της στις κοινωνικές επιστήμες, εκπαιδεύτηκε δίπλα σε διάφορους καταξιωμένους Έλληνες αφηγητές και έχει παρακολουθήσει εντατικά courses αφήγησης στο International School of Storytelling στην Αγγλία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής τέχνης, μαθήματα μονωδίας και χορού και ενίοτε συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις. Τα τελευταία χρόνια ερευνά τη σωματική έκφραση μέσα από τ΍ «Δρόμο της τέχνης της ενέργειας».. Aποτελεί μέλος της αφηγηματικής ομάδας «Οι ονειρευτές των ιστοριών» που εδρεύει στην Αθήνα. Έχει αφηγηθεί λαϊκά παραμύθια σε χώρους τέχνης σε Αθήνα και Κρήτη καθώς και σε διάφορα Φεστιβάλ.

Άρτεμις Χαραλαμπάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιεράπετρα. Είναι επαγγελματίας μουσικός και εργάζεται σε ειδικό σχολείο. Ενίοτε έχει συμμετάσχει σε διάφορα τοπικά μουσικά σχήματα. Έχει ασχοληθεί με διαφορετικά ήδη μουσικής και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες εντός και εκτός Κρήτης. Έχει παίξει μουσική σε θεατρικές παραστάσεις και πρόσφατα άρχισε να συνθέτει και να παίζει μουσική για παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook