Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου για τους αγώνες «Χανιά 2017» | Δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές και το πρόγραμμα

ολοκληρώθηκε-η-συνέντευξη-τύπου-για-τ-537464

Η τελική συνέντευξη Τύπου για την 7η συνάντηση στίβου «Χανιά 2017», που θα γίνει το Σάββατο στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, δόθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο της πόλης.

Δείτε εδώ τις συμμετοχές ανά αγώνισμα και εδώ το πρόγραμμα των αγώνων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ήταν αυτός που πήρε πρώτος τον λόγο: «Ένα σωματείο που έχει αναδείξει την Κρήτη, τα Χανιά ιδιαίτερα σαν πρώτο σωματείο στις διοργανώσεις στην Ελλάδα. Είναι το καμάρι μας στα Χανιά. Έτσι λοιπόν συμμετέχουμε στη διοργάνωση αυτή, που γίνεται προς τιμήν της Έλενας Βενιζέλου και είναι κι αυτό ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των Χανίων, γιατί τα έργα και οι ημέρες του Βενιζέλου για την Κρήτη και την Ελλάδα είναι γνωστά. Τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους, τιμούμε την Έλενα, η οποία ένα μεγάλο κομμάτι της περιουσίας της το αφιέρωσε σε έργα για τα Χανιά. Από τη μεριά τη δική μου καλώ τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να συμμετέχουν το Σάββατο στη διοργάνωση αυτή. Θα συμμετέχουν σπουδαίοι αθλητές από άλλες χώρες, αλλά και από όλη την Ελλάδα και καλώ τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες».

Στη διάρκεια αυτής ο πρόεδρος του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, Γιώργος Γιατρουδάκης και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκαν στη σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, ώστε τελικά το μίτινγκ «Χανιά 2017» να αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις της πόλης και όχι μόνο. Παράλληλα οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα τις αναλυτικές συμμετοχές της διοργάνωσης.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Βλαζάκης δήλωσε: «Πιστεύω ότι ο διοργανωτής, το σωματείο «Ελευθέριος Βενιζέλος», εκπροσωπεί επάξια την πόλη των Χανίων και πιστεύω ότι όλοι οι Χανιώτες ξέρουν ότι είναι από τα καλύτερα σωματεία στην Ελλάδα αγωνιστικά και όπως έχουμε δει το μίτινγκ είναι πολύ υψηλού επιπέδου και συν ότι υπάρχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα μέσα στο μίτινγκ δείχνει την οργάνωση αυτού του σωματείου. Άρα εμείς τέτοια events πρέπει να τα στηρίζουμε και φέτος και κάθε χρονιά, που θα γίνονται τέτοιου μεγέθους συναντήσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία και προσκαλώ κι εγώ όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, γιατί πραγματικά να τιμήσουν αθλητές επιπέδου πολύ υψηλού, που έχουν πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι πανελληνιονίκες με συμμετοχές σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και γιατί αξίζει ο στίβος, που διαχρονικά είχε πολύ μεγάλη αξία, να στηρίζεται στην πόλη των Χανίων».

Η Υπεύθυνη Χορηγιών της ANEK LINES, χρυσού χορηγού της διοργάνωσης Άννα Νικολακάκη, τόνισε: Η ΑΝΕΚ –που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής- δεν θα μπορούσε παρά να είναι παρούσα ως χορηγούς στους διεθνείς αγώνες που οργανώνει ο Γ.Σ. «Ελ. Βενιζέλος» και είναι αφιερωμένοι στη μνήμη της Έλενας Βενιζέλου.

Σ’ αυτό το σημείο επιτρέψτε μου, μία μικρή αναφορά στη γενναιόδωρη σύζυγο του Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία πέραν του υπερσύγχρονου μαιευτηρίου «Έλενα» στην Αθήνα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Εθνάρχη, τα Χανιά, προσέφερε το Βενιζέλειο Στάδιο –όπου και θα πραγματοποιηθούν οι αυριανοί αγώνες, το Βενιζέλειο Ωδείο, τις παιδικές εξοχές Αγίων Αποστόλων, το άνοιγμα του δρόμου του Θερίσου, το Υδραγωγείο Μουρνιών και μεταξύ άλλων, πολλές υποτροφίες σε Χανιώτες φοιτητές, για σπουδές στο εξωτερικό.

Στη μνήμη αυτής της σπουδαίας γυναίκας, της Έλενας Βενιζέλου, ο «Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποιεί με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών την 7η διεθνή αθλητική συνάντηση στίβου. Η ΑΝΕΚ LINES ως χρυσός και υπερήφανος χορηγούς του Συλλόγου εύχεται στους διοργανωτές καλή επιτυχία την οποία είναι βέβαια ότι και με την εύνοια του καιρού θα έχουν».

Ο πρόεδρος του «Ελ. Βενιζέλου» Γιώργος Γιατρουδάκης, είπε: «Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια σαν σύλλογος και η διοργάνωση είναι ένα κομμάτι της αθλητικής μας οικογένειας. Ο σύλλογος μας τα τελευταία χρόνια είναι κορυφαίος και για να είσαι κορυφαίος σημαίνει ότι υπάρχει μία οργάνωση, υπάρχει μία συνεργασία όλων των φορέων, από τη διοίκηση, τους προπονητές και τους αθλητές και γι’ αυτό βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν ηθική μας υποχρέωση όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσουμε έναν τέτοιο αγώνα, που δεν βασίζεται στην παρουσία την αγωνιστική μόνο μεγάλων αθλητών αλλά και στην παρουσία και μικρότερων αθλητών, ακόμα και από το Δημοτικό. Να έρθουν τα παιδιά να δουν αγώνες, οι γονείς τους, για να δουν τι εκπροσωπούν, γιατί κακά τα ψέματα τα κίνητρα των παιδιών είναι οι μεγάλοι αθλητές. Αύριο από τις 3 και μετά θα δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο, που τον καλούμε με όλη μας την αγάπη να έρθει και να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών. Είναι μεγάλα ονόματα αύριο σε αυτά τα 16 αθλήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα».

Οι δηλώσεις από το athlitiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook