Ολέσια Ζουκόφσκα | Το κορίτσι με το «ματωμένο» μήνυμα στο Twitter ζει και έγινε σύμβολο στην Ουκρανία

ολέσια-ζουκόφσκα-το-κορίτσι-με-το-ματ-128227

zhukovska«Πεθαίνω». Αυτή η μοναδική λέξη στο Twitter είχε τέτοια δυναμική, που την έκανε σύμβολο της κατάστασης στην Ουκρανία, την ώρα που εκείνη έδινε μάχη για τη ζωή της. Ηταν το μήνυμα που έγραψε η Ολέσια Ζουκόφσκα πιάνοντας το κινητό με τα γεμάτα αίμα χέρια της, λίγο αφότου είχε δεχθεί μία σφαίρα στο λαιμό από ελεύθερο σκοπευτή.

Το tweet και η φωτογραφία της 21χρονης κοπέλας, που κρατά το λαιμό της που αιμορραγεί, έγινε μέσα σε λίγη ώρα viral. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο υπέθεταν πως η νεαρή γυναίκα είχε πεθάνει και εξέφραζαν τη θλίψη και την οργή τους. Αλλά η Ζουκόφσκα άντεξε και έγινε σύμβολο της διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας, τα δικαιώματά μας, τη δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου, τη φυσιολογική ζωή», είπε η 21χρονη στο Associated Press από ένα κρεβάτι νοσοκομείου στο Κίεβο.

Η κοπέλα τραυματίστηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν ελεύθεροι σκοπευτές άρχισαν να πυροβολούν αδιάκριτα εναντίον διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Η Ζουκόφσκα, που κατάγεται από μία μικρή πόλη στη φυτική Ουκρανία, είναι στο επίκεντρο των διαδηλώσεων από την πρώτη στιγμή, ως εθελόντρια νοσοκόμα.

«Δεν είμαι πολιτικοποιημένη. Δεν είμαι μέλος κόμματος. Είμαι απλά με το μέρος των ανθρώπων», είπε αδύναμη ακόμη από την περιπέτειά της. «Δεν μπορούσα να παρακολουθώ από την τηλεόραση. Επρεπε να είμαι στο πλευρό της», συμπλήρωσε.

Η Ζουκόφσκα δέχθηκε τη σφαίρα στο λαιμό ενώ περπατούσε ανάμεσα στο «στρατόπεδο» των διαδηλωτών με φίλους. Στην αρχή ζαλίστηκε, νόμιζε πως είχε «σκάσει» δίπλα της χειροβομβίδα. Μετά οι άλλοι της είπαν πως την είχαν πυροβολήσει στο λαιμό.

«Κοίταξα τα χέρια μου και ήταν καλυμμένα με αίμα. Σκέφτηκα «αυτό ήταν, πεθαίνω»». Μόλις την έβαλαν στο ασθενοφόρο άρπαξε το κινητό της και έγραψε «Πεθαίνω» στο λογαριασμό της στο Vkontakte- κάτι αντίστοιχο του Facebook στην Ουκρανία- που είναι συνδεδεμένος με τη σελίδα της στο Twitter. Μετά, ο γιατρός της πήρε το κινητό.

Αμέσως έγινε «έκρηξη» οργής στα social media, καθώς όλοι πίστευαν ότι η 21χρονη πέθανε. Το μήνυμά της και η φωτογραφία της αναδημοσιεύθηκαν χιλιάδες φορές. Οταν η Ζουκόφσκα βγήκε από το χειρουργείο, ανακοινώθηκε πως η κοπέλα με το «ματωμένο» tweet επέζησε. «Είμαι ζωντανή! Ευχαριστώ όσους προσευχήθηκαν για εμένα. Είμαι στο νοσοκομείο, η κατάστασή μου είναι σταθερή», έγραψε η ίδια στο Twitter μόλις συνήλθε.

Οσο για το τι θα κάνει μόλις βγει από το νοσοκομείο, σε περίπου μία εβδομάδα, είναι ήδη αποφασισμένο. «Μόλις νιώσω καλύτερα εννοείται πως θα επιστρέψω στην πλατεία Ανεξαρτησίας», δήλωσε η 21χρονη.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook