Ολάντ κατά Τραμπ: Απαράδεκτες οι πιέσεις που ασκεί στην Ευρώπη

ολάντ-κατά-τραμπ-απαράδεκτες-οι-πιέσε-493651

Απαράδεκτες χαρακτήρισε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τις πιέσεις που ασκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να ασκείται μέσω ενός κάποιου αριθμού δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ πίεση όσον αφορά το τι πρέπει να είναι ή να μην είναι πια η Ευρώπη», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος προσερχόμενος στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να παραμείνουν ενωμένες προς όφελος της δικής τους ασφάλειας παρά να επιδιώκουν να εξασφαλίσουν σε εθνικό επίπεδο ειδικές χάρες από την Ουάσινγκτον, πρόσθεσε εξάλλου ο Ολάντ.

«Δεν υπάρχει μέλλον με τον Τραμπ αν αυτό δεν καθοριστεί από κοινού» από τους Ευρωπαίους, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ «θα πρέπει να το καταλάβει αυτό επειδή εκείνο που μετράει είναι η εσωτερική αλληλεγγύη της Ευρώπης» και «αυτό που διακυβεύεται είναι η μοίρα της ΕΕ».

«Πολλές χώρες θα πρέπει να σκεφτούν ότι το μέλλον τους βρίσκεται πρωτίστως εντός της ΕΕ παρά να φαντάζονται δεν ξέρω και γω ποια διμερή σχέση με τις ΗΠΑ, μολονότι είναι φυσιολογικό ο καθένας να μιλάει με τον Αμερικανό πρόεδρο», υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος Ολάντ και τόνισε: «Οφείλουμε να έχουμε μια ευρωπαϊκή θεώρηση του μέλλοντός μας».

«Ποιος ξέρει τι θέλει πραγματικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κυρίως σε σχέση με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία», σημείωσε εξάλλου ο πρόεδρος Ολάντ, ο οποίος είχε ήδη από το Σάββατο καλέσει την Ευρώπη να ενωθεί και να δώσει μια «αυστηρή» απάντηση στον Αμερικανό ομόλογό του, ο οποίος είχε δηλώσει για το Brexit ότι είναι «κάτι το καταπληκτικό».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook