Οκτώ μύθοι περί γονιμότητας που καταρρίπτονται

οκτώ-μύθοι-περί-γονιμότητας-που-καταρ-136577

eguosΤα περισσότερα ζευγάρια έχουν μία άγνοια σχετικά με το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αποκτήσουν παιδί, αλλά και τι πρέπει να κάνουν και να αποφεύγουν, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης.

Στην πραγματικότητα, όμως, η κατάσταση δεν είναι ακριβώς, όπως τη φαντάζονται, και πολλά ζευγάρια βρίσκονται προ εκπλήξεων. Άλλα απογοητεύονται και άλλα προχωρούν σε κινήσεις πανικού, που καθόλου δεν τα βοηθούν ψυχολογικά.

• ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια. Μόνο το 25% των ζευγαριών, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, καταφέρνει να συλλάβει στον πρώτο κύκλο.

• ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΠΟΤΕ ΟΡΜΟΝΕΣ Μόνο και μόνο επειδή οι ορμόνες σας δεν έχουν επηρεαστεί εξωγενώς, αυτό δεν σας δίνει κάποιο πλεονέκτημα. Το ότι το σώμα σας μπορεί από μόνο του να τα βγάλει πέρα, δεν σημαίνει ότι θα συλλάβετε πιο εύκολα.

• ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΥΓΙΕΙΣ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Μπορεί να αισθάνεστε απόλυτα υγιείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε και γόνιμοι. Πολλοί άντρες και πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, χωρίς κανένα σύμπτωμα. Οπωσδήποτε κάποιος με προβλήματα υγείας έχει περισσότερες πιθανότητες να ταλαιπωρηθεί κατά τη σύλληψη, αλλά αυτό δεν λειτουργεί και ανάποδα απαραίτητα.

• ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ό,τι και να πιστεύετε οι ίδιοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι γιατροί ξεκινούν να ψάχνουν για προβλήματα γονιμότητας, αφού πρώτα το ζευγάρι έχει προσπαθήσει ανεπιτυχώς για περισσότερο από έναν χρόνο. Επιπλέον, να θυμάστε ότι το ογδόντα τοις εκατό των υγιών ζευγαριών τα καταφέρνουν σε αυτό το διάστημα.

• ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ SEX ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Μπορείτε να απολαμβάνετε το σεξ όσο συχνά θέλετε, αλλά να θυμάστε ότι μόνο ορισμένες μέρες τους κύκλου σας είναι οι γόνιμες.

• ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 35, ΟΛΑ ΚΑΛΑ Αν και είναι αλήθεια ότι η γονιμότητα των γυναικών μειώνεται δραματικά μετά την ηλικία των 35, ακόμα και οι 20άρες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Στην ηλικία των είκοσι βρίσκεστε στο peak, αλλά κάθε χρόνος που περνά αυξάνονται οι πιθανότητες να αντιμετωπίσετε πρόβλημα.

• ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΣΕΞ Στα βασικά σημεία ναι, αλλά θα πρέπει να μην χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε είδος λιπαντικού και να αποφεύγετε τον στοματικό έρωτα. Τόσο το σάλιο όσο και τα λιπαντικά έχει παρατηρηθεί ότι καταστρέφουν το σπέρμα.

• ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Το ότι στο παρελθόν έχετε μείνει έγκυος είναι ενθαρρυντικό, αλλά δεν πρέπει να σας δίνει σιγουριά. Πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν δεύτερη φορά.

news.yahoo.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook