Οι 8 καλύτερες παραλίες της Κρήτης σύμφωνα με τη βρετανική Mirror – Τέσσερις στα Χανιά | Photos

οι-8-καλύτερες-παραλίες-της-κρήτης-σύμφ-698318

Φημισμένες και πολυφωτογραφημένες ακρογιαλιές αλλά και πιο άγνωστα «διαμαντάκια» συμπεριλαμβάνονται στις επιλογές της βρετανικής Mirror. Η τοπ οκτάδα με τις καλύτερες παραλίες της Κρήτης, σύμφωνα με τη διεθνούς φήμης εφημερίδα, περιλαμβάνει ήσυχες αλλά και πιο πολυσύχναστες ακτές, οργανωμένες παραλίες και μικρούς κόλπους, αμμώδεις εκτάσεις και βραχώδη τοπία για όλα τα γούστα.

Ποταμός, Μάλια, Ηράκλειο Από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα του νομού Ηρακλείου –αγαπημένη επιλογή κυρίως των ξένων που επισκέπτονται το νησί– τα Μάλια απέχουν περίπου 35 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού και διαθέτουν αρκετές επιλογές για κολύμπι. Η βρετανική Mirror ανάμεσα σε αυτές, και μάλιστα στην πρώτη θέση της λίστας της, διέκρινε την παραλία Ποταμός. Οι περισσότεροι την επιλέγουν για να αποφύγουν την πολυκοσμία που επικρατεί στην κεντρική παραλία του οικισμού των Μαλίων, καθώς ακόμα παραμένει σχετικά μια ήσυχη ακρογιαλιά. Πλήρως οργανωμένη με όλες τις ανέσεις που μπορεί να προσφέρει μια παραλία στους λουόμενους, να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας λείψει τίποτα.

Μπάλος, Κίσσσαμος, Χανιά Η εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού και σχηματίζεται μεταξύ του ακρωτηρίου Τηγάνι και της χερσονήσου της Γραμβούσας. Μόλις την αντικρίσετε, θα σκεφτείτε ότι πρόκειται για θαύμα της φύσης λόγω της ιδιαιτερότητας του φυσικού τοπίου που απλώνεται μπροστά σας. Η γαλήνια λιμνοθάλασσα διαθέτει αβαθή, κρυστάλλινα, ζεστά νερά, λευκή απέραντη αμμουδιά, η οποία σε ορισμένα σημεία γίνεται ροζ. Η πρόσβαση στον Μπάλο από τα Χανιά γίνεται είτε οδικώς, μετά από περίπου 1,5 ώρα οδήγησης, αλλά θα χρειαστεί να περπατήσετε περίπου 30 λεπτά σε ένα μικρό χωμάτινο δρομάκι που έχει ανοιχτεί, είτε δια θαλάσσης με τα καραβάκια που αναχωρούν από το λιμάνι του Καστελίου στον Κίσσαμο.

Ελαφονήσι, Χανιά Πρόκειται για μια από εκείνες τις παραλίες που, μόλις τις αντικρίσεις, αναφωνείς: «κάπως έτσι πρέπει να μοιάζει ο παράδεισος»! Το Ελαφονήσι, μία από τις πιο γνωστές στο εξωτερικό παραλίες όχι μόνο της Κρήτης αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, εντοπίζεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού και απέχει περίπου 1,5 ώρα (75 χλμ.) με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης των Χανίων. Σε πολλά σημεία της απέραντης αμμουδιάς της, εκεί που σκάει το κύμα, θα παρατηρήσετε τις ροζ αποχρώσεις της άμμου και μικρά κοχυλάκια. Αυτό και μόνο θα σας κάνει να αγνοήσετε το τεράστιο πλήθος που την επισκέπτεται καθημερινά. Η ακρογιαλιά με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, τη λιμνοθάλασσα που δημιουργείται και τα καταγάλανα αβαθή νερά έχει αναδειχτεί προστατευόμενη περιοχή από το δίκτυο Natura 2000.

Φαλάσαρνα, Χανιά Μία από τις καλύτερες παραλίες για τους περισσότερους επισκέπτες του νησιού, τα Φαλάσαρνα βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού και σε απόσταση 51 χλμ. από το κέντρο της πόλης των Χανίων. Η οργανωμένη παραλία με τη λευκή αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά –εδώ θα νομίσετε ότι κολυμπάτε σε πισίνα– η οποία έχει βραβευτεί πολλές φορές ως η ομορφότερη του νομού, αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλάρωση κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Ένα από τα δυνατά σημεία της παραλίας είναι το ονειρικό ηλιοβασίλεμα που θα σας κρατήσει εδώ μέχρι το σούρουπο.

Μάταλα, Ηράκλειο Τα Μάταλα αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όχι μόνο του Ηρακλείου, αλλά ολόκληρης της Κρήτης. Βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νομού, σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από το κέντρο της πόλης, και έχουν ταυτιστεί με τις σπηλιές μέσα στους βράχους που αγκαλιάζουν την παραλία, οι οποίες αποτέλεσαν καταφύγιο των hippies των δεκαετιών του 1960 και 1970. Ο κόλπος που «βλέπει» στα νησάκια Παξιμάδια διαθέτει μια ακρογιαλιά μήκους 300 μ. με άμμο, ψιλό βοτσαλάκι και καταγάλανα νερά. Η ακτή είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bars, ενώ κατά μήκος της θα βρείτε γήπεδο beach volley, επιλογές σε water sports και εκδρομικά καραβάκια. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να πραγματοποιήσετε βουτιές από τον ψηλό βράχο που δεσπόζει στο βόρειο τμήμα της ακτής. Συνδυάστε την επίσκεψή σας στα Μάταλα με μια περιήγηση στη Φαιστό, το δεύτερο πιο σπουδαίο παλάτι των Μινωιτών, μετά από εκείνο της Κνωσσού.

Κόκκινη Άμμος, Μάταλα, Ηράκλειο Η Κόκκινη Άμμος είναι μία από τις πιο απομονωμένες παραλίες του νομού Ηρακλείου, η οποία προσεγγίζεται πεζή από τα Μάταλα. Εντοπίζεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του, 70 χλμ. από το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και σε κοντινή απόσταση από τα φημισμένα Μάταλα (20 λεπτά με τα πόδια). Οφείλει το όνομά της στο χαρακτηριστικό χρώμα της άμμου, ενώ ένα ακόμη βασικό της στοιχείο είναι τα εντυπωσιακά βράχια που δεσπόζουν στο βόρειο τμήμα της. Στην ακτή υπάρχει μία καντίνα, η οποία δεν ανοίγει πάντα, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε πάρει μαζί σας τις απαραίτητες προμήθειες. Η Κόκκινη Άμμος συγκαταλέγεται στις αγαπημένες ακτές των γυμνιστών, ενώ έχει συμπεριληφθεί στις καλύτερες παραλίες γυμνιστών παγκοσμίως. Η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη και έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, καθώς εδώ βρίσκουν καταφύγιο η μεσογειακή φώκια και η χελώνα caretta-caretta.

Φραγκοκάστελλο, Σφακιά, Χανιά Μπορεί το Φραγκοκάστελλο να βρίσκεται 80 χλμ. νότια της πόλης των Χανίων, ωστόσο πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές ακρογιαλιές του νομού. Αυτή η δημοφιλία του οφείλεται σε αρκετούς λόγους. Πρώτο, στο κάστρο των Φράγκων, το οποίο χτίστηκε το 1371 και ανακατασκευάστηκε το 19ο αιώνα από τον Μουσταφά Ναϊλή Πασά που το είχε καταστρέψει νωρίτερα, νικώντας τους μαχητές του Χατζή Μιχάλη Νταλιάνη. Δεύτερο, στη μεγάλη αμμώδη έκταση της ακρογιαλιάς με τα καταγάλανα νερά που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το Κάστρο και αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογενειάρχες με μικρά παιδιά. Τρίτο, στην παραλία που ξεκινάει δυτικά του κάστρου και χαρακτηρίζεται για το βότσαλο και το βραχώδη βυθό της. Στο χωριό θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες που σερβίρουν πιάτα της τοπικής κουζίνας.

Βάι, Σητεία, Λασίθι Το μεγαλύτερο φυσικό φοινικόδασος σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν θα μπορούσε να λείπει από τις επιλογές της βρετανικής εφημερίδας. Η εκπληκτική παραλία Βάι, λοιπόν, σε απόσταση 24 χλμ. από την Σητεία στο νομό Λασιθίου, κεντρίζει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με το εντυπωσιακό φοινικόδασος που την περιβάλλει. Χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο καταφτάνουν εδώ για να απολαύσουν τόσο τις καλοκαιρινές βουτιές τους, όσο και το συγκλονιστικό σκηνικό ολόγυρά τους. Γαλαζοπράσινα νερά, χρυσαφένια αμμουδιά και ψιλό βότσαλο στα βασικά χαρακτηριστικά της ακρογιαλιάς, η οποία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ διαθέτει αναψυκτήριο-ταβέρνα και καντίνες.

greekguide.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook