Οι 20 παραλίες της Κρήτης που δεν πρέπει να χάσετε!

οι-20-παραλίες-της-κρήτης-που-δεν-πρέπει-78979

Γαλάζιες σημαίες, βραβεία, διακρίσεις σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο είναι κάτι συνηθισμένο για τις αμέτρητες παραλίες της Κρήτης. Πέρα από τις γνωστές παραλίες τις οποίες επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες ντόπιοι και ξένοι, υπάρχουν και οι λιγότερο γνωστές, τις οποίες οφείλεις να γνωρίζεις και να επισκεφτείς κάποια στιγμή.

Φραγκοκάστελο

Μια μεγάλη αμμουδιά με πολύ ρηχά νερά, ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Το τοπίο με φόντο το παλιό κάστρο είναι μοναδικό.

fragokastelo

Γλυκά Νερά

Κρυστάλλινα παγωμένα νερά σε μια απομονωμένη παραλία των Σφακίων με ένα τμήμα του Ε4 μονοπατιού να ελίσσεται στις Σφακιανές ακτές. Πρόσβαση και με καϊκάκι.

glyka nera

Δώματα

Μια παραλία με στέγες (δώματα) από κροκαλοπαγή πετρώματα που έχουν δημιουργηθεί από την αιώνια δράση της αρμύρας και του αέρα, στην έξοδο του φαραγγιού του Κλάδου. Πρόσβαση μόνο με ιδιωτική βάρκα.

domata

Κεδρόδασος

Ένα μαγικό μέρος με κάτασπρη άμμο και τροπικά νερά. Πανέμορφοι λείοι λαξευμένοι βράχοι και αιωνόβιοι άρκευθοι συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό.

kedrodasos

Ελαφονήσι

Μια από τις πλέον διάσημες παραλίες του νησιού. Μαζεύει χιλιάδες επισκέπτες, αλλά εξακολουθεί να ανήκει στις παραλίες που πρέπει κάποιος να δει.

elafonisi

Φαλάσαρνα

Μια τεράστια αμμουδιά με άσπρη άμμο και αρκετά βραχάκια σε πολλά σημεία. Αγαπημένη για μικρούς και μεγάλους. Γνωστή για το μεγαλύτερο beach party της Κρήτης.

falasarna

Λιμνοθάλασσα Μπάλου

Η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης με χιλιάδες επισκέπτες. Πρόσβαση στη λιμνοθάλασσα με 4×4 αυτοκίνητο ή καϊκάκι από την Κίσσαμο.

mpalos

Σαρακίνικο Γαύδου

Μια παραλία με αφρικανικό τοπίο, μεγάλα κεδροδάση τριγύρω και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Η πρόσβαση γίνεται και με λεωφορείο από το λιμάνι της Γαύδου.

sarakiniko

Αμμόλοφοι Αγίου Παύλου

Ίσως η πιο ατμοσφαιρική παραλία της Κρήτης, με τεράστιους αμμόλοφους να κατεβαίνουν από το βουνό κι ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα!

ag pavlos

Σούδα

Παλιό λημέρι των χίπις και γυμνιστών, η Σούδα έχει γίνει πλέον γνωστή και οργανωμένη. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις ωραιότερες παραλίες του Πλακιά.

souda

Τρυπητή

Μια μεγάλη ακρογιαλιά με ψιλό βοτσαλάκι και ήρεμα νερά. Μαγική εμπειρία, όταν συνδυαστεί με οδήγηση μέσα από το φαράγγι της Τρυπητής.

trypiti

Αγιοφάραγγο

Μια μοναδική ακρογιαλιά στην έξοδο ενός θρυλικού φαραγγιού, στο οποίο περπατάτε μισή ώρα από το κοντινότερο σημείο στάθμευσης.

agiofarago

Κομμός

Ανέκαθεν αποτελούσε μια από τις ωραιότερες παραλίες γυμνιστών με σκούρα παχιά αμμουδιά και δροσερά νερά.

kommos

Νήσος Χρυσή

Το μαργαριτάρι της Ιεράπετρας, ένα από τα ομορφότερα θαύματα που έπλασε ο θεός στην Ελλάδα. Τροπικά νερά και τυρκουάζ νερά, εξαντλούν όλο το εύρος της χρωματικής παλέτας.

xrysh

Αγία Φωτιά

Πλέον κοσμοπολίτικο στέκι της νεολαίας της Ιεράπετρας, η Αγία Φωτιά εξακολουθεί να αποτελεί ένα παράδεισο πνιγμένο στα πεύκα και στα πλατάνια.

ag fotia

Αλώνα

Σε μια από τις πλέον απομονωμένες παραλίες της Κρήτης, ο χρόνος σταματάει και τα κρινάκια της άμμου σε παρασέρνουν με το μεθυστικό άρωμα τους το φθινόπωρο.

alona

Βάι

Σίγουρα η διασημότερη παραλία της Ανατολικής Κρήτης με το μοναδικό φοινικόδασος στην Ευρώπη, που σίγουρα θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με περισσότερο σεβασμό από τους υπεύθυνους.

vai

Ερημούπολη

Με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα ίχνη αρχαίου πολιτισμού κάτω από τη μάσκα σας, η παραλία της αρχαίας Ιτάνου θα σας καταπλήξει.

erimoupoli

Βούλισμα

Ένας τροπικός παράδεισος κοντά στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Όταν δεν έχει κύμα, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη.

voulisma

Κολοκύθα

Μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελούντας μέσα σε ένα μαγικό τοπίο, που δυστυχώς δεν σέβονται οι κάτοχοι των καϊκιών με τις ορδές τουριστών που μεταφέρουν. Πρόσβαση με αυτοκίνητο.

kolokitha

 

 

Πηγή: cretanbeaches

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook