Οι Χανιώτικες διακρίσεις που μας έκαναν περήφανους το 2015

οι-χανιώτικες-διακρίσεις-που-μας-έκαν-296079

Ανάμεσα στις δυσκολίες και τα προβλήματα, το 2015 μας έδωσε και κάποιες νότες αισιοδοξίας και περηφάνιας. Οι Χανιώτικες διακρίσεις της χρονιάς αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά πως η θέληση, η πίστη και η προσπάθεια αναδεικνύουν πάντα τους καλύτερους.

Ελαφονήσι 

Το Ελαφονήσι βρίσκεται κάθε χρόνο σε πολλές λίστες με τις καλύτερες παραλίες, ωστόσο το 2015 έλαβε μια πολύ σημαντική παγκόσμια διάκριση: Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη λίστα του Tripadvisor, η διάσημη παραλία βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα –έλαβε την 10η θέση– με τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως.

Συνολικά συγκέντρωσε 1,930 σχόλια από την κοινότητα του Trip Advisor. Πάνω από 1400 επισκέπτες την βαθμολόγησαν ως εξαιρετική, 320 ως μέτρια, 97 φτωχή και 13 ως χάλια.

chania_elafonisiΔίπλα στην φωτογραφία, ο ταξιδιωτικός ιστότοπος αναδεικνύει και ένα σχόλιο επισκέπτη το οποίο αναφέρει: «Η θάλασσα ήταν ήρεμη και όμορφη. Τα χρώματα έντονα -τα νερά γαλάζια, η άμμος ροζ. Παράδεισος». Ενώ ακολουθούν δεκάδες άλλα, με διθυραμβικά σχόλια για τα νερά και τη ροζ άμμο και συνοδεύονται με φωτογραφίες των τουριστών που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και να κολυμπήσουν στα μαγευτικά νερά της.

Στην ίδια λίστα, στη 12η θέση ψηφίστηκε από  τους αναγνώστες του διάσημου ταξιδιωτικού οδηγού η παραλία του Μπάλου.

Αυτοκινητάκι υδρογόνου από το Πολυτεχνείο Κρήτης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ομάδα TUC Eco Racing (TUCER) του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε για όγδοη φορά στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας Shell Eco Marathon 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας (18-24/5).

Με τη φετινή παρουσία της στον διαγωνισμό, η ομάδα απέδειξε ότι διαθέτει την ικανότητα να ανταποκρίνεται σε σημαντικές τεχνικές δυσκολίες, να τις ξεπερνά και να παρουσιάζει αξιόπιστα και πλήρως λειτουργικά οχήματα που μπορούν και διαγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.

Το Eco Racer δημιουργήθηκε από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές με επικεφαλής τον Χρόνη Σπανουδάκη από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Πρόκειται για το απόλυτο οικολογικό και οικονομικό αυτοκίνητο υδρογόνου που παράγει νερό και μηδενικούς ρύπους.

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

daskalakis kΜε το διεθνές βραβείο Επιστήμης και Έρευνας “Giuseppe Sciacca” τιμήθηκε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Ο Χανιώτης επιστήμονας, είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο MIT, έκανε το διδακτορικό του στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Berkeley, ενώ πριν διδάξει στο MIT, εργάσθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Microsoft.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έγινε ιδιαιτέρως γνωστός όταν, το 2009, έλαβε το βραβείο για την καλύτερη διδακτορική διατριβή της χρονιάς από την διεθνή Ένωση Πληροφορικής (ACM). Στη διατριβή του, «The Complexity of Nash Equilibria», ο Δασκαλάκης έδειξε ότι για κάποια πολύπλοκα συστήματα η εύρεση του σημείου ισορροπίας κατά Nash είναι υπολογιστικά ανέφικτη.

Διεθνές βραβείο σε χανιώτικο ελαιόλαδο

terra-creta_2015Το χρυσό βραβείο απέσπασε το Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβάρι της Terra Creta, (Terra Creta PDO Kolymvari Chania Crete Extra Virgin) στον Μεσογειακό Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου TERRAOLIVO, που έγινε τον Ιούνιο του 2015, στο Ισραήλ. Το χανιώτικο ελαιόλαδο κατέκτησε την πρώτη θέση ανάδεσα σε 500 δείγματα που συμμετείχαν, από 14 χώρες.

Γιώργος Μπαλαδάκης – Nίκος Μπασιάς

mpaladakis_giorgosΜία πολύ σημαντική διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο, κατέκτησε ο Γιώργος Μπαλαδάκης (EFIAP, UPI Hermes, UPI Crown 2). Ο Χανιώτης φωτογράφος πήρε μέρος στον διαγωνισμό IV Salon Le Catalan 2015 France και διακρίθηκε με Ruban FIAP στην ασπρόμαυρη φωτογραφία σε μία συμμετοχή 678 φωτογράφων από 61 χώρες με 10.300 φωτογραφίες.

baladakis_diakrisiΗ παγκόσμια αυτή διάκριση έρχεται μετά από μία σειρά διακρίσεων, βραβείων και αναρτήσεων σε διάφορους παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Επίσης, βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό κατέκτησε και ο Νίκος Μπασιάς. Nikos-BasiasΣυγκεκριμένα, ο Χανιώτης φωτογράφος συμμετείχε στον 3rd Photographic Circuit 2015, τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό που είναι ανοικτός σε φωτογράφους επαγγελματίες και ερασιτέχνες από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των εγκεκριμένων κανόνων της PSA (Photographic Society of America), UPI (United Photographers International), FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique.

Booze_web

Man-from-Sfakia_webΣτον διαγωνισμό οι διακρίσεις προήλθαν ανάμεσα σε 15.000 φωτογραφίες, από 76 χώρες που έλαβαν μέρος.

Ευχόμαστε το 2016 να φέρει πρόοδο και ακόμα περισσότερες διακρίσεις και πρωτιές. Καλή Χρονιά!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook