«Οι Χανιώτες είπαν όχι στο ξεπούλημα της υγείας» | Συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ | Photos

οι-χανιώτες-είπαν-όχι-στο-ξεπούλημα-τ-126940

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΌχι στην κατάργηση των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας είπαν οι Χανιώτες που συγκεντρώθηκαν το πρωί στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στο λουκέτο που έβαλε με απόφαση του το Υπουργείο Υγείας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε δηλώσεις του ο τελευταίος προϊστάμενος του παραρτήματος του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά κ. Σωτήρης Δρούτσος είπε μεταξύ άλλων πως «εκχωρείται με βάση επιταγές της κυβέρνησης ή της τρόικας η υγεία στους ιδιώτες»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ κ. Δρούτσος τόνισε πως οι εργαζόμενοι σε ότι αφορά το διοικητικό προσωπικό, που προσωρινά έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα επανέλθουν για να στελεχώσουν τον Π.Ε.Δ.Υ ( Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας ) ενώ αναφορικά με τους γιατρούς αυτοί θα στελεχώσουν τον νέο οργανισμό μόνο αν δεχθούν τα κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι ασφαλισμένοι τουλάχιστον για ένα μήνα όπως είπε ο κ. Δρούτσος θα πρέπει να απευθύνονται είτε στα διάφορα πολυιατρεία, είτε στα νοσοκομεία, είτε σε ιδιώτες,.

Ακόμα ο τελευταίος προϊστάμενος του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά είπε πως θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με το διοικητικό έργο που επιτελεί OLYMPUS DIGITAL CAMERAο οργανισμός καθώς για τουλάχιστον ένα μήνα δεν θα είναι δυνατόν να γίνονται θεωρήσεις βιβλιαρίων , συνεδριάσεις διαφόρων επιτροπών ενώ δεν θα είναι δυνατόν επίσης να χορηγούνται ούτε αναρρωτικές άδειες.

Η σημερινή κινητοποίηση έγινε από το ΠΑΜΕ και το παρόν έδωσαν γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων , αλλά και αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας.

Εν τω μεταξύ,την ανάγκη λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων ασφαλισμένων πολιτών  τονίζει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΠΥ να παραδοθούν τα κλειδιά της υπηρεσίας, τη στιγμή που εκκρεμούν πολλές εκατοντάδες αιτήσεων σε όλες τις Επιτροπές του ΕΟΠΠΥ, με αποτέλεσμα να βρίσκονται  στον « αέρα» οι ασφαλισμένοι.

Ο κ. Αρναουτάκης συντάσσεται στον αγώνα των εργαζομένων και των  γιατρών του Οργανισμού  που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook