Οι υπάλληλοι της Amazon κάνουν τα μπουκάλια… τουαλέτες λόγω έλλειψης χρόνου!

οι-υπάλληλοι-της-amazon-κάνουν-τα-μπουκάλια-681026

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής του Amazon μπορεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία ύψους περίπου 112 δισ. δολαρίων, αλλά κάποιοι από τους εργαζομένους στις αποθήκες της εταιρείας, φοβούνται τόσο πολύ να μη χάσουν τη δουλειά τους που ουρούν σε μπουκάλια για εξοικονόμηση χρόνου.

Ο συγγραφέας Τζέιμς Μπλάντγουορθ πήγε μεταμφιεσμένος σε μια αποθήκη της Amazon στο Σταφορντσάιρ της Βρετανίας, για την έρευνά του για ένα βιβλίο για τους χαμηλόμισθους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί, όπως αναφέρει το Business Insider, διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι είχαν «εφεύρει» ένα διαφορετικό «σύστημα τουαλέτας» επειδή τα WC στο κτήριο ήταν αρκετά διάσπαρτα και έχαναν χρόνο. «Για εμάς που δουλεύαμε στον τελευταίο όροφο, οι πλησιέστερες τουαλέτες ήταν τέσσερις ορόφους κάτων», δήλωσε ο Μπλάντγουορθ στην εφημερίδα Sun. «Οι άνθρωποι ουρούσαν σε μπουκάλια επειδή φοβούνταντ ότι θα τους έκαναν επίπληξη ότι ξοδεύουν τον χρόνο τους άσκοπα και θα έχαναν τη δουλειά τους».

Η Amazon είναι γνωστό ότι παρακολουθεί πόσο γρήγορα οι εργάτες αποθήκης μπορούν να συσκευάσουν τα αντικείμενα προς αποστολή, επιβάλλοντας αυστηρά χρονικά διαλείμματα και στόχους και προειδοποιώντας  όσους δεν εκπληρώνουν τους στόχους ή κάνουν εκτεταμένα διαλείμματα.

Μια έρευνα διαπίστωσε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα του προσωπικού σε κατάστημα της Βρετανίας δεν χρησιμοποιούσαν την τουαλέτα από τον φόβο ότι θα «κατηγορηθούν» για κωλυσιεργία.  Ένας εργαζόμενος που συμμετείχε στην έρευνα, αλλά δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι «δεν πίνει νερό επειδή δεν έχει χρόνο να πάει στην τουαλέτα». Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι συμμετέχοντας δήλωσαν ότι αισθάνονται πολύ πιο ανήσυχοι μετά την ένταξή τους στο δυναμικό της Amazon. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι έχουν τιμωρηθεί επειδή αρρώστησαν και μια γυναίκα υπάλληλος δήλωσε ότι αρρώστησε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και παρόλα αυτά δέχθηκε προειδοποίηση.

Η Amazon διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς και σε δήλωσή της στο Business Insider αναφέρει:

«Η Amazon παρέχει έναν ασφαλή και θετικό χώρο εργασίας σε χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο με ανταγωνιστικούς μισθούς και οφέλη από την πρώτη μέρα. Δεν έχουμε επιβεβαιώσει ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα εργάζονταν στην εταιρεία και δεν αναγνωρίζουμε αυτούς τους ισχυρισμούς σαν πραγματικές συνθήκες εργασίας στα κτήριά μας».

«Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας για όλους τους υπαλλήλους μας και τον περασμένο μήνα η Amazon κατατάχθηκε από το LinkedIn ως το 7ο πιο περιζήτητο μέρος για να εργαστεί κανείς στη Βρετανία και ως το πιο περιζήτητο στις ΗΠΑ».

Πηγή: reader.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook