Οι Τούρκοι βρήκαν μικροσκοπικό χάπι που κάνει τους τζιχαντιστές υπερήρωες

οι-τούρκοι-βρήκαν-μικροσκοπικό-χάπι-π-307400

Τούρκοι ανακάλυψαν το μυστικό των τζιχαντιστών, που τους κάνει να νιώθουν ανίκητοι στο πεδίο της μάχης. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό χάπι, το Captagon, με τους Τούρκους να αναφέρουν ότι βρήκαν στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία 11 εκατ. χάπια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ιδιαίτερα εθιστικό ναρκωτικό κάνει τους τζιχαντιστές μαχητές να νιώθουν ανίκητοι και το χρησιμοποιούν στη μάχη τόσο οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους, όσο και αυτοί της συριακής αντιπολίτευσης που μάχονται το καθεστώς Άσαντ.

xapia_1.JPG

Το Captagon είναι μία αμφεταμίνη που παράγεται στην Συρία και κάνει τους χρήστες της να νιώθουν ιδιαίτερη ευφορία, να μην κουράζονται, να μην κοιμούντα και να μην έχουν τον φόβο του θανάτου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το Captagon μπορεί να μετατρέψει τους χρήστες σε ιδιαίτερα βίαιους, ενώ η αρχική του χρήση ήταν για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Το φάρμακο απαγορεύτηκε το 1980 λόγω του ότι ήταν πολύ εθιστικό, όμως συνεχίζει να κατασκευάζεται σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Το 2010 ανακαλύφθηκαν 7 τόνοι χαπιών στην Σαουδική Αραβία ενώ το 2013 βρέθηκαν 13 εκατ. χάπια στο Λίβανο.

«Σου δίνει κουράγιο και δύναμη. Αν ο αρχηγός της ομάδας σου πει να επιτεθείς, σε βοηθά να μην νιώθεις φόβο και να μην κουράζεσαι», αναφέρει στο BBC πρώην Σύριος Μαχητής.

Το χάπι είναι ιδιαίτερα ακριβό αφού κοστίζει 20 δολάρια το ένα και αποφέρει ιδιαίτερα κέρδη σε όσους τα εμπορεύονται.

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook