Οι τοπογραφίες του Ελληνισμού δεν είναι προϊόν συναλλαγής

οι-τοπογραφίες-του-ελληνισμού-δεν-είν-744699

Με κατάπληξη και απορία παρακολουθούμε τις πολιτικές εξελίξεις και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, με πατριωτικό «καμμένο» πρόσημο, σχετικά με το επίμαχο ζήτημα την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και των ιστορικών μνημείων στους τοκογλύφους δανειστές.

Με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με αριθμό ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 – ΦΕΚ Β΄ 2320/19.6.2018 εκχωρήθηκαν 10.119 δημόσια ακίνητα στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Η απόφαση αυτή παραπέμπει σε απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο είχε συνεδριάσει μία ημέρα πριν και είχε εγκρίνει έναν κατάλογο ακινήτων που εισηγήθηκε για λογαριασμό της ΕΤΑΔ ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ. Αν και δεν αναγράφονται τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που εκχωρούνται, αλλά μόνο οι 12ψήφιοι αριθμοί του Κτηματολογίου, χωρίς κανένα άλλο διευκρινιστικό στοιχείο, οι προθέσεις της κυβέρνησης των αριστερών κυβιστήσεων προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Το ότι το νεοελληνικό κράτος από την επίσημη αναγνώρισή του έως τις μέρες μας εποπτεύεται, ελέγχεται και δήθεν προστατεύεται από τους εταίρους της Ευρώπης είναι μάλλον γνωστό στους Έλληνες. Το ότι όμως μια αριστεροδεξιά, «παρά φύση» πολιτική σύμπραξη, θα έφθανε στο σημείο να αυτοακυρωθεί, με τις οβιδιακές της μεταμορφώσεις, «κάνοντας του Χάρου χειροφιλήματα» κανένας εχέφρονας πολίτης δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί.

Από την αμφιλεγόμενη, για τα εθνικά μας συμφέροντα, συμφωνία των Πρεσπών φθάσαμε στην απεμπόληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ακόμα και στην περιουσία του Δημοσίου. Αυτό που ακουγόταν κάποτε ως φανταστικό σενάριο, «θα πουλήσουμε ακόμα και την Ακρόπολη», κτίσμα της εποχής του χρυσού αιώνα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, έγινε μια πραγματικότητα με την ένταξη του ακόμα αρχαιότερου, από την Ακρόπολη, ιστορικού μνημείου του ελλαδικού χώρου, του ανακτορικού συγκροτήματος της Κνωσσού, στο Υπερταμείο.

Οι τοπογραφίες του Ελληνισμού, τα μνημεία, τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ιστορικοί τόποι, ακόμα η άϋλη κληρονομιά, δεν παραχωρούνται και δεν υπάγονται σε καθεστώς συναλλαγής. Και ενώ η πολιτιστική μας κληρονομιά προστατεύεται και συνταγματικά, οι εθνοαποδομητές της αριστεροδεξιάς συγκυβέρνησης, αδίστακτοι εκπορνευτές του δημόσιου πλούτου και της ιστορικής μας κληρονομιάς, έφθασαν με την εκχώρηση των δημόσιων χώρων και των μνημείων στο έσχατο σημείο του αυτοδιασυρμού τους. Ελπίζουμε ότι, έστω και τώρα, με νομοθετική ρύθμιση, τόσο οι δημόσιοι χώροι κοινωφελούς ενδιαφέροντος όσο και οι τοπογραφίες του Ελληνισμού θα απενταχθούν από το διαβόητο Υπερταμείο. Οι δράσεις μας, θα εξαρτηθούν άμεσα από τις πολιτικές τους αποφάσεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Εκ της γραμματείας, για την Συνέλευση Υπεράσπισης Ελεύθερων Δημόσιων Χώρων και Μνημείων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook