Τι πληρώνουν ακριβότερα και τι φθηνότερα στην Κρήτη οι τουρίστες

τι-πληρώνουν-ακριβότερα-και-τι-φθηνότ-152809

touristriesΦθηνότερα θα πληρώσουν οι τουρίστες το εμφιαλωμένο νερό, τον συσκευασμένο καφέ και το βούτυρο στα σούπερ μάρκετ δημοφιλών ελληνικών προορισμών σε σχέση με το αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλλουν σε σούπερ μάρκετ άμεσα ανταγωνιστικών προορισμών του εξωτερικού.

Αντίθετα, στην πρώτη θέση των ακριβότερων προϊόντων που θα αγοράσουν σε σούπερ μάρκετ ελληνικών τουριστικών περιοχών βρίσκεται το γάλα και στη δεύτερη θέση, ο χυμός πορτοκάλι και το τσάι.

Αυτό αναδεικνύει έρευνα των Βρετανικών Ταχυδρομείων που πραγματοποιήθηκε σε δέκα δημοφιλείς προορισμούς όπου κάνουν διακοπές οι Βρετανοί στο εξωτερικό και η οποία συγκρίνει τις τιμές ομοειδών τροφίμων και ποτών στα σούπερ μάρκετ.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε συνεργασία με τον tour operator Cosmos για την ενημέρωση κυρίως των βρετανικών οικογενειών που αγοράζουν πακέτα διακοπών χωρίς διατροφή και σε αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα.

Στην Ελλάδα ελήφθη δείγμα τιμών από σούπερ μάρκετ της Κέρκυρας, της Κρήτης που είναι αγαπημένοι τόποι διακοπών για τους Βρετανούς και κατατάχθηκαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση της σχετικής λίστας των δέκα προορισμών.

Συνολικά έγινε τιμοληψία σε 20 προϊόντα, το κόστος των οποίων στην Κέρκυρα έφθασε σε 83,5 ευρώ και στην Κρήτη σε 89,8 ευρώ.

Φθηνότερος προορισμός αναδείχθηκε το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας με 69,8 ευρώ και ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση η Κόστα Μπλάνκα και το Λανζαρότε της Ισπανίας με 73,8 και 79,8 ευρώ αντίστοιχα.

Στην έκτη θέση βρέθηκε η Μενόρκα της Ισπανίας με 90,4 ευρώ, στην έβδομη το Ορλάντο των ΗΠΑ με 96,6 ευρώ, στην όγδοη η Μαρμαρίδα της Τουρκίας με 99,3 ευρώ, στην ένατη η Μαγιόρκα της Ισπανίας με 108 ευρώ. Πιο ακριβός προορισμός για την αγορά των 20 προϊόντων με 117,5 ευρώ αναδείχθηκε η Λεμεσός.

Μεταξύ των άμεσα ανταγωνιστικών προορισμών η έρευνα ανέδειξε Κέρκυρα και Κρήτη ως τους φθηνότερους προορισμούς για την αγορά εμφιαλωμένων νερών 1,5 λίτρου όπου μία εξάδα κοστίζει 1,24 και 1,35 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και για την αγορά βουτύρου όπου ένα πακέτο 250 γρ. κοστίζει 0,72 και 1,17 ευρώ αντίστοιχα.

Στην Κρήτη συναντάται η φθηνότερη τιμή για την αγορά καφέ, καθώς ένα κουτάκι 100 γρ. κοστίζει 1,62 ευρώ και στην Κέρκυρα η δεύτερη φθηνότερη τιμή για την αγορά μπίρας, καθώς 2 εξάδες 330 ml. κοστίζουν 7,88 ευρώ. Ακριβότερη περιοχή για την αγορά γάλακτος αναδεικνύεται η Κέρκυρα, καθώς 4 μπουκάλια 1 λίτρου κοστολογούνται στα 8,1 ευρώ. Επίσης, δεύτερη ακριβότερη περιοχή για την αγορά τσαγιού είναι η Κρήτη, καθώς ένα κουτάκι 40 τεμαχίων φθάνει τα 3,62 ευρώ.

Η έρευνα συνέκρινε και τις παραπάνω τιμές στα σούπερ μάρκετ με τις αντίστοιχες που βρίσκουν οι τουρίστες σε μίνι μάρκετ των καταλυμάτων. Στην Κέρκυρα, στα μίνι μάρκετ οι τιμές είναι φθηνότερες κατά 0,8%, ενώ στην Κρήτη ακριβότερες κατά 13,2%. Στα μίνι μάρκετ της Μαγιόρκας είναι ακριβότερες κατά 53,4% και του Aλγκάρβε κατά 48,1%.

Πηγή: Καθημερινή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook