Οι Ρώσοι απαγόρευσαν τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων

οι-ρώσοι-απαγόρευσαν-τις-εισαγωγές-ελ-79785

524291_ιχθειςΣτην απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων από τη χώρα μας προχώρησε η Ρωσία, διαπιστώνοντας παραβάσεις των κανόνων κτηνιατρικής αλλά και προσπάθεια να τους πουλήσουμε προϊόντα που δεν είναι ελληνικά.

Σύμφωνα με το Βήμα, την απόφαση πήρε χθες, η υγειονομική υπηρεσία της Ρωσίας Rosselkhoznadzor μετά από επιτόπιους ελέγχους σε ελληνικές μονάδες από Ρώσους ειδικούς. Οι εισαγωγές που απαγορεύτηκαν αφορούν σε  νωπά ψάρια, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα .  Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Rosselkhoznadzor κ. Αλεξέι Αλεξεγένκο, βρέθηκαν κάποιες εταιρείες στην Ελλάδα να πουλάνε προϊόντα σε Ρώσους εισαγωγείς που δεν είχαν καν προέλευση την Ελλάδα, αλλά χώρες που έχουν απαγορευθεί στη Ρωσία.

Μάλιστα παρατηρείται και μια σημαντική δυσαρμονία μεταξύ των ελληνικών και των ρωσικών κτηνιατρικών υπηρεσιών, αφού για τα συγκεκριμένα προϊόντα το 90% των προμηθευτών έχει εγκριθεί από τις ελληνικές Αρχές και μόνο το 10% από τις ρωσικές. Το θέμα πάντως είναι αρκετά λεπτό και ήδη έχουν επιληφθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα σε μια προσπάθεια να συμμορφωθούν οι ελληνικές μονάδες και σύντομα να αρθεί η απαγόρευση.   Το πιο σοβαρό πρόβλημα από την εξέλιξη αυτή το αντιμετωπίζει ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας ενώ αντιθέτως,  οι εξαγωγές σε κρέας και γαλακτοκομικά είναι αμελητέες.

Πηγή:lifo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook