Οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λιβύη

οι-πρώτες-εικόνες-από-την-επιχείρηση-τ-160808

liviiΜε το δάχτυλο στην σκανδάλη ήταν οι άνδρες του πολεμικού ναυτικού αλλά και οι δυνάμεις των υποβρύχιων καταστροφών που πήραν μέρος στην μεταφορά των πολιτών από την Λιβύη.

Διαβάστε το χρονικό της επιχείρησης

Μετά από πλου 27 περίπου ωρών (650 ν.μ) η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ κατέπλευσε στις προσβάσεις του λιμένα της Τρίπολης Λιβύης, απογευματινές ώρες Πέμπτης 31 Ιουλίου 2014. Άμεσα η ομάδα της ΔΥΚ ασφάλισε περιμετρικά κατάλληλο χώρο στο λιμένα προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί από το προσωπικό της φρεγάτας, ο σταθμός επιβιβάσεως. 

Η φρεγάτα παρέμενε σε ασφαλή κατά το δυνατόν, απόσταση κοντά στο λιμένα και η επιβίβαση των πολιτών έγινε από φουσκωτές λέμβους του λιβυκού ναυτικού. Λόγω του μεγάλου ύψους κύματος δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του συνόλου των πολιτών με τις λέμβους και για το λόγο αυτό η μεταφορά συνεχίστηκε με δύο λιβυκά ρυμουλκά. Η ομάδα της ΔΥΚ με ειδικά εξοπλισμένο πλωτό συνόδευε τις λέμβους και τα ρυμουλκά κατά τη διάρκεια των δρομολογίων από την ξηρά στο πλοίο. 



Παράλληλα, η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ετοιμότητας και ασφαλείας για την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση οιαδήποτε απειλής. Η όλη κίνηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας. 



Επιβιβάστηκαν συνολικά 186 πολίτες εκ των οποίων 77 (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της Πρεσβείας) είναι από Ελλάδα, 78 από Κίνα, 10 από Ην. Βασίλειο, 12 από Κύπρο, 7 από Βέλγιο, 1 από Αλβανία και 1 από Ρωσία.



Στη συνέχεια η φρεγάτα απέπλευσε και κινείται προς το λιμένα Πειραιά, όπου αναμένεται να καταπλεύσει πρωινές ώρες Σαββάτου 2 Αυγούστου 2014.

real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook