Οι πέντε τροφές που αντιστέκονται στον ήλιο και χαρίζουν λαμπερή επιδερμίδα

οι-πέντε-τροφές-που-αντιστέκονται-στο-252935

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ο καυτός ήλιος έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του. Παρά το γεγονός ότι ο ήλιος είναι σύμμαχος της υγείας, μπορεί να βλάψει το δέρμα.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να ενισχύσουμε τις φυσικές άμυνες της επιδερμίδας μας χάρη στα «όπλα» της φύσης.

Δείτε, σύμφωνα με το onmed, τις πέντε 5 τροφές που βελτιώνουν την όψη του δέρματος και παράλληλα προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

1. Τομάτες

Το λυκοπένιο που περιέχουν εξουδετερώνει τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και ταυτόχρονα θωρακίζει την επιδερμίδα από τη φθορά. Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι ελεύθερες ρίζες δεσμεύουν ηλεκτρόνια, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μεταβολές στο DNA. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως το λυκοπένιο, αντιστρέφουν αυτή τη διαδικασία.

2. Τροπικά φρούτα

Για έξτρα προστασία, μπορούμε να επιλέξουμε το γευστικό ανανά, το ακτινίδιο και την παπάγια. Τα φρούτα αυτά είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά την επιδερμίδα να παραμένει ελαστική και σφριγηλή, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου.

3. Λιναρόσπορος

Είναι γνωστό πως ο ήλιος επιβαρύνει σημαντικά την επιδερμίδα μας και συμβάλλει στο σχηματισμό των ρυτίδων. Σύμφωνα με το μη κυβερνητικό οργανισμό AARP, ο λιναρόσπορος είναι ιδανικός για την πρόληψη των ρυτίδων, καθώς είναι εξαιρετική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα υγιεινά λιπαρά διατηρούν την επιδερμίδα απαλή και ελαστική.

4. Ωμοί ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους και πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς, καθώς είναι χορταστικά και γευστικά αλλά παράλληλα μας παρέχουν βιταμίνη Ε, μια βιταμίνη απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας. Τα καρύδια είναι επίσης μια καλή επιλογή, καθώς είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα.

5. Καλαμπόκι

Το καλαμπόκι περιέχει λουτεΐνη, ένα πολύτιμο καροτενοειδές που προστατεύει την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook