Οι «πάρα πολύ πλούσιοι» του κόσμου θα είναι κατά 43% περισσότεροι έως το 2026

οι-πάρα-πολύ-πλούσιοι-του-κόσμου-θα-ε-505868

Ο αριθμός των «πάρα πολύ πλούσιων» ανθρώπων του κόσμου αναμένεται να εκτοξευθεί την επόμενη δεκαετία, λόγω της αύξησης του πλούτου στην Ασία, επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση «Knight Frank Wealth Report».

Ο αριθμός των ανθρώπων που θα κατέχουν κεφάλαιο από 30 εκατ. δολάρια και πάνω αναμένεται να αυξηθεί κατά 43% μέσα στην επόμενη δεκαετία, κατά πολύ περισσότερο δηλαδή από όσο θα αυξηθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός την ίδια περίοδο.

Η έκθεση, που βασίζεται σε έρευνα της New World Wealth, προβλέπει ότι ο «υπερ-πλούσιος» πληθυσμός της Ασίας θα διπλασιαστεί μέχρι το 2026, όταν θα είναι περισσότερο από 88.000 άτομα. Στην Κίνα και και την Ινδία μάλιστα, αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 140% και 150% αντίστοιχα.

Ειδικά για την Κίνα, αν και γενικά η οικονομία της αναμένεται να μειώσει σταδιακά τους ρυθμούς ανάπτυξης, τομείς όπως η τεχνολογία, τα μίντια, η διασκέδαση και η φροντίδα υγείας αναμένεται να διαφοροποιηθούν και να «παράγουν» έτσι μεγάλο αριθμό πολύ πλούσιων ανθρώπων.

Το «ρεκόρ» στην ποσοστιαία αύξηση των πλουσίων πάντως, σημειώνεται στο Βιετνάμ που αναμένεται να έχει 170% περισσότερους πάρα πολύ πλούσιους πολίτες έως το 2026.

Σημαντική η αύξηση και για την Βόρεια Αμερική, με ποσοστό 31%, που σημαίνει πως το 2026 οι πολίτες με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων θα είναι σχεδόν 96.000. Ειδικά ο Καναδάς, θα σημειώσει αύξηση 50%, ως αντικατοπτρισμό της συνεχούς ανάπτυξης και της «ασφάλειας» απέναντι σε πολιτικές αναταραχές.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, κατά μέσο όρο οι πάρα πολύ πλούσιοι επενδύουν τα χρήματά τους κατά 24% σε ακίνητα, χωρίς εκεί να συμπεριλαμβάνεται η πρώτη και η δεύτερη κατοικία τους.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook