Οι μοναχές του Κουνγκ Φου: Οι πιο δυνατές γυναίκες του Νεπάλ ανέλαβαν δράση μετά το σεισμό… | Photos

οι-μοναχές-του-κουνγκ-φου-οι-πιο-δυνατέ-244929

kalogrisΤην ώρα του φονικού σεισμού στο Νεπάλ, το βουδιστικό μοναστήρι τραντάζονταν συθέμελα. Οι καλόγριες δεν δίστασαν. Πήδηξαν από παράθυρα, έσπασαν πόρτες και βούτηξαν σε μία σκάλα που κατέρρεε.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίες μοναχές. Είναι οι καλόγριες κουνγκ φου του Κατμαντού. Και για τέσσερα χρόνια προπονούνταν ώστε να αντιδράσουν με τέτοια ταχύτητα και ευκινησία. «Καμία από εμάς δεν λούφαξε από φόβο, ούτε έπεσε στο πάτωμα κλαίγοντας. Κινηθήκαμε γρήγορα, αποφεύγοντας τα κομμάτια του τοίχου που έπεφταν και γλιτώσαμε», είπε στην Washington Post η 21χρονη Γίνγκμε Κοντσόκ, δείχνοντας την κατεστραμμένη αίθουσα όπου εκείνη και οι άλλες μοναχές έκαναν καθημερινά κουνγκ φου σε αυτό το μοναστήρι.

Οι καλόγριες άρχισαν να μαθαίνουν κουνγκ φου από έναν δάσκαλο από το Βιετνάμ, αψηφώντας τους συνήθεις φυλετικούς κώδικες του βουδιστικού μοναστικού συστήματος. Με τον καιρό, αξιοποίησαν την αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη για διαλογισμό, κοινωνική εργασία, καμπάνιες ενάντια στα τοξικά απόβλητα και για τα δικαιώματα των γυναικών και πορείες κατά της χρήσης των πλαστικών στην καθημερινότητα.

kalogries1

Τώρα χρησιμοποιούν τις ικανότητες και την ενέργειά τους για να βοηθήσουν τα θύματα του φονικού σεισμού που άφησε πίσω του πάνω από 6.800 νεκρούς. Αφού εκτίμησαν τη ζημιά που είχε γίνει στο μοναστήρι τους, οι καλόγριες γρήγορα ανέκαμψαν όταν είδαν τις φονικές συνέπειες του Εγκέλαδου.

«Η κοινωνική εργασία είναι επίσης μία μορφή πνευματικής άσκησης και τα δυνατά σώματά μας έχουν τώρα εκπαιδευθεί για να δουλεύουν σκληρά και για πολλές ώρες», λέει η Κοντσόκ. Κάθε ημέρα, οι μοναχές με τις καφέ στολές περπατούν ως τα κοντινά χωριά και βοηθούν να απομακρυνθούν τα ερείπια των σπιτιών, σκάβοντας με τα χέρια και καθαρίζουν μονοπάτια. Επίσης, μοιράζουν ρύζι και φακές κατά τη διάρκεια της ημέρας και βοηθούν να στηθούν τέντες ως νυχτερινά καταφύγια.

Έχουν μάθει να κάνουν τις ανδρικές δουλειές. Υδραυλικά, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, υπολογιστές, όλα περνούν από τα χέρια τους, ενώ επίσης κυκλοφορούν με ποδήλατο, μαθαίνουν αγγλικά και βέβαια προσεύχονται. «Σε πολλά μοναστήρια οι γυναίκες υποτίθεται ότι πρέπει μόνο να μαγειρεύουν, να καθαρίζουν και να σερβίρουν φαγητό, ενώ οι μοναχοί παίρνουν τις σημαντικές αποφάσεις. Οπως και στις περισσότερες οικογένειες», λέει η Γίγκμε Γέσι Λάμο, 26 ετών, που άφησε πριν από δέκα χρόνια την Ινδία για να μπει στο μοναστήρι.

kalogries3

«Το νόημα του κουνγκ φου δεν είναι η επίθεση στους ανθρώπους, ούτε η μάχη εναντίον τους. Σε προετοιμάζει να αντέξεις δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτός ο σεισμός. Είναι επίσης μία μορφή διαλογισμού, γιατί μας βοηθά να συγκεντρωθούμε, να ηρεμήσει το μυαλό μας και να διατηρηθεί το σώμα μας ευκίνητο και ελαφρύ», προσθέτει η Λάμο.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook