Οι μικρές διατροφικές συνήθειες που μπορούν να αποβούν μοιραίες για τον οργανισμό | Photos

οι-μικρές-διατροφικές-συνήθειες-που-μ-205166

sokolataΜερικές φορές οι πιο αθώες, από τις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά επιβλαβείς για τον οργανισμό λόγω των συστατικών τους.

Το σοκολατούχο γάλα, τα smoothies ή το μπέικον είναι μερικά από τα τρόφιμα που περιέχουν απαγορευτικά ποσοστά ζάχαρης, αλατιού και κορεσμένων λιπαρών. Ακόμα και η απόλαυση που μας προσφέρει μια σοκολάτα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη καθώς περιέχει πάνω από το 150% της καθημερινής συνιστώμενης διατροφικής ποσότητας για ένα ενήλικα. Ανάμεσα στα προϊόντα που κατατάσσονται επίσης στη κατηγορία των ανθυγιεινών φαγητών είναι και τα συσκευασμένα κρέατα και τα έτοιμα φαγητά, όπως οι πίτσες και οι πίτες.

pitesΟ Μάρκ Ισαρκ, βρετανός διατροφολόγος, διεξήγαγε μια έρευνα στην χώρα του και διαπίστωσε ότι πολλά από τα προϊόντα, που βρίσκονται στα ράφια των σουπερμάρκετ, υπερβαίνουν κατά πολύ τα ποσοστά της θρεπτικής αξίας που χρειάζεται ένας μέσος ενήλικας. Οπως υπογραμμίζει: «Η μακροπρόθεσμη υγεία μας ξεκίνα από τα προϊόντα που βάζουμε στο καλάθι με τα ψώνια. Ενα σημαντικό μέρος των προϊόντων περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό ζάχαρης, αλατιού και λίπους από ότι χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας. Αυτές οι τροφές μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικές για την υγεία μας».

chocolate-milk1web_0

pink-smoothie-13_0Ο Ισαρκ αναφέρει ως παράδειγμα τα smoothies και το σοκολατούχο γάλα που,σε κάποιες περιπτώσεις, περιέχουν περισσότερη ζάχαρη από τα κοινά αναψυκτικά και χάνουν έτσι την διατροφική τους αξία. Το ίδιο παρατηρείται στα συσκευασμένα κρέατα και τις πίτσες που περιέχουν μεγάλες ποσότητες άλατος και κορεσμένου λίπους που υπερκαλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού.

pizza_1477172Ο διατροφολόγος θεωρεί ότι οι παραγωγοί και οι έμποροι τροφίμων, πάνω στην προσπάθεια τους για μεγαλύτερο κέρδος, ξεχνούν να ενημερώσουν τον καταναλωτή για την διατροφική αξία των τροφίμων: «Αναγράφουν στα προϊόντα τις διατροφικές αξίες μόνο για ένα μέρος των τροφίμων δηλαδή για μισή πίτσα, για τέσσερα κομμάτια σοκολάτα η για ένα τέταρτο της πίτας. Πρέπει να δίνουν τις διατροφικές πληροφορίες για το συνολικό προϊόν αλλιώς τα ποσοστά της παχυσαρκίας, του διαβήτη και των καρδιακών νοσημάτων, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν».

bacon

chocolate7_0iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook