Οι ληστές των χρηματοκιβωτίων εν δράσει | Δείτε πώς χτυπούσε η αδίστακτη συμμορία | Video

οι-ληστές-των-χρηματοκιβωτίων-εν-δράσ-533564

Αποκαλυπτικά για τον τρόπο που δρούσαν τα μέλη της διαβόητης «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων» είναι τα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Όπως έγινε γνωστό χθες από σχετική ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, το οικονομικό όφελος της συμμορίας ξεπερνούσε το ποσό των δέκα εκατ. ευρώ, με τη σπείρα να διαπράττει περισσότερες από 150 ληστείες και διαρρήξεις σε εταιρείες και σπίτια στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Ευβοίας.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν εκατοντάδες τηλεφωνικές συνδέσεις, ενεργοποιημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών, τις οποίες άλλαζαν συνεχώς. Για να συνεννοούνται μεταξύ τους, χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις, ενώ σε όλα τα στάδια των ενεργειών τους, χρησιμοποιούσαν συνεργούς τους, που λειτουργούσαν ως προπομποί και «τσιλιαδόροι», με οχήματα ιδιοκτησίας τους.

Όσον αφορά στα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, ήταν κλεμμένα ή τα αφαιρούσαν από την εταιρεία ή τον φύλακα, ενώ τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου, μάρκας και χρώματος αυτοκίνητο, ώστε να είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους.

Στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, τοποθετούσαν τα χρηματοκιβώτια που έκλεβαν, ενώ στη συνέχεια τα πυρπολούσαν, ώστε να εξαφανίσουν τυχόν ίχνη που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό τους. Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν καρφιά για να αποτρέψουν πιθανή καταδίωξή τους από αστυνομικά οχήματα.

Επίσης, κατά τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, μαντίλια και κουκούλες των μπουφάν τους, ενώ φορούσαν γάντια, για να μην αφήνουν ίχνη.

Εξόχως χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας σε ένα ταμείο διοδίων της Αττικής Οδού, το οποίο δέχθηκε επίθεση από έξι άτομα, στις 04:45 τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς.

Ο δράστες προσέγγισαν τα γραφεία των διοδίων στην έξοδο 7, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, με αυτοκίνητο. Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν και έδεσαν την 41χρονη υπάλληλο της εταιρείας.

Στη συνέχεια  κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματοκιβώτιο και να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook