Οι κριτικοί κινηματογράφου ψήφισαν «Spotlight» και «Mad Max» | Αναλυτικά οι μεγάλοι νικητές

οι-κριτικοί-κινηματογράφου-ψήφισαν-spot-322201

Μια αγκαλιά βραβεία απέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στην τελετή απονομής των βραβείων των κριτικών κινηματογράφου του αμερικανικού Τύπου στο Χόλιγουντ, οι ταινίες «Spotlight» και «Mad Max: Ο δρόμος της οργής».

Όπως οι Χρυσές Σφαίρες που απονεμήθηκαν στις 10 Ιανουαρίου, έτσι και τα βραβεία αυτά αφορούν τόσο τον κινηματογράφο όσο και την τηλεόραση και παρακολουθούνται στενά, καθώς αποτελούν πιθανές ενδείξεις για τα Όσκαρ που θα απονεμηθούν τον Φεβρουάριο.

Το «Spotlight», η πραγματική ιστορία του πώς η Boston Globe εξέθεσε τα σεξουαλικά εγκλήματα των ιερέων της Καθολικής Εκκλησίας το 2001, απέσπασε το βραβεία καλύτερης ταινίας και καλύτερου συνολικού κάστινγκ.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απέσπασε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για το «The Revenant» (Η Επιστροφή), μια ωδή στην επιβίωση, και η Μπρι Λάρσον το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για το θρίλερ «Room» (Δωμάτιο).

Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν η τελευταία ταινία της σειράς Μαντ Μαξ, η οποία πήρε εννέα βραβεία σε σύνολο 13 υποψηφιοτήτων, μεταξύ των οποίων εκείνο της καλύτερης ταινίας δράσης.

Το «Big Short» (Το μεγάλο σορτάρισμα), που αναφέρεται με έναν κωμικοτραγικό τόνο στην περίφημη κρίση των ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2008, κέρδισε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας, ενώ το «Vice Versa» πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Στην τηλεόραση, το κυβερνο-θρίλερ «Mr Robot», για έναν νεαρό προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών ο οποίος ζει διπλή ζωή, κέρδισε το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς και το «Masters of None» εκείνο της καλύτερης κωμικής σειράς.

Το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού σε κωμική τηλεοπτική σειρά δόθηκε στον Τζέφρι Τάμπορ, που παίζει τον ρόλο ενός διαφυλετικού οικογενειάρχη στην επιτυχημένη σειρά «Transparent» και εκείνο της καλύτερης ηθοποιού σε κωμική σειρά απονεμήθηκε στη Ρέιτσελ Μπλουμ, η οποία δημιούργησε, έγραψε και υποδύθηκε τον κύριο ρόλο στο «Crazy ex-girlfriend».

Τέλος, η Κάρι Κουν απέσπασε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά για τον ρόλο της στο «The Leftovers».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook