Οι Κρητικοί χόρεψαν… πεντοζάλι τους Αμερικανούς της 480 FS στη Σούδα | Photos

οι-κρητικοί-χόρεψαν-πεντοζάλι-τους-α-163700

1-MEGALHΚαθημερινά συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές πτήσεις Ελλήνων και Αμερικανών πιλότων στην 115 Π.Μ. Οι Αμερικανοί βρίσκονται στα Χανιά από την Παρασκευή 8 Αυγούστου και θα παραμείνουν έως και τη Δευτέρα 25 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, στην αμερικανική αποστολή συμμετέχουν 18 Α/Φ F-16 CM της 480 Fighter Squadrom (FS) που ήρθαν στα Χανιά από τη βάση AB Spagdahiem της Γερμανίας.

pa1Ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που πλαισιώνουν το κλιμάκιο αγγίζει τα 300 άτομα ενώ ο σκοπός είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν αποστολές Αέρος – Αέρος, Αέρος – Εδάφους, COMAO (Composite Air Operations), βολές Αέρος – Εδάφους σε τακτικό Πεδίο Βολής με αδρανή όπλα και αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού.

pa2«Η συνεργασία και η συνεκπαίδευση με τους Αμερικανούς της 480 Fighter Squadrom (FS) είναι πολύ σημαντική στο πλαίσιο της αντιμετώπισης μελλοντικών προκλήσεων ως συμμαχικές δυνάμεις που είμαστε», σημείωσε ο διευθυντής επιχειρησιακής εκπαίδευσης, σμήναρχος (Ι) Κώστας Ζολώτας.

pa3Όσοι παρεβρέθηκαν στην επίδειξη παρακολούθησαν την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων αεροσκάφους F-16 «Ζευς» που μάγεψε χορεύοντας Πεντοζάλι αποσπώντας τα εύσημα από τους Αμερικανούς της 480 Fighter Squadrom (FS) που κατά την διάρκεια της πτήσης του ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα και σφυρίγματα!

Πηγή:newsbomb.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook