Οι Κρητικοί παράτησαν την… κρητική διατροφή | Είμαστε πρωταθλητές σε παχυσαρκία και κάπνισμα

οι-κρητικοί-παράτησαν-την-κρητική-δι-289957

Αχίλλειος πτέρνα για τους Κρητικούς αποδεικνύεται η παχυσαρκία και η συνήθεια του καπνίσματος, που τους φέρνει ολοένα και πιο κοντά στο να προσβληθούν από καρδιαγγειακά νοσήματα και εμφράγματα. Σύμφωνα με νέα στοιχεία εθνικής μελέτης που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και δημοσιεύει η «Νέα Κρήτη» οι Κρητικοί χαρακτηρίζονται λάτρεις του καπνίσματος, αφού σε ποσοστό 48% είναι κατά βάση καπνιστές.

Την ίδια ώρα, ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την σχέση των Κρητικών με την υγεία τους, αλλά και για την διατροφή τους, με την εθνική έρευνα να αποκαλύπτει ότι κατακτούν την τραγική πρωτιά στην παχυσαρκία μεταξύ των υπόλοιπων Ελλήνων.

Το χειρότερο, όμως, όλων όπως φέρνει στο φως η εθνική μελέτη και που αναφέρουν οι μελετητές, είναι πως οι Κρητικοί έχουν εγκαταλείψει παντελώς την κρητική – μεσογειακή διατροφή.

Και το οξύμωρο της υπόθεσης σύμφωνα με την μελέτη; Όπως φάνηκε από τα στοιχεία, η συμμόρφωση των Κρητικών και η αντιμετώπιση παραγόντων κινδύνου, όπως υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη, είναι πολύ καλύτερη απ ότι στους υπόλοιπους Έλληνες.

Στόχος της μελέτης που παρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπως είπαν και οι ομιλητές ιατροί, είναι καθαρά η σωστή πρόληψη, που θα οδηγήσει τόσο στην αποφυγή των καρδιαγγειακών νοσημάτων, όσο και στον οικονομικό προϋπολογισμό του κράτους, αλλά και των ίδιων των πολιτών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook