Οι καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες

οι-καθημερινές-συνήθειες-που-μας-κάνο-566989

Ζωή θα πει καθημερινότητα. Η ποιότητά της καθορίζει καταλυτικά την υγεία και την ψυχολογία μας.

Καθημερινές μας συνήθειες, ύπουλα, μας στερούν ενέργεια, κουράζουν το δέρμα μας, καταπονούν το σώμα μας.

Μερικές φορές το βλέπουμε, άλλες δεν θέλουμε να το δούμε. Οταν έρχεται η στιγμή του απολογισμού της ημέρας, ας δούμε με ειλικρίνεια ποιες κινήσεις μας μάς απορροφούν ενέργεια και ποιες μας την χαρίζουν απλόχερα.

Ποιες κινήσεις μας μέσα στη μέρα είναι αυτές που μας μεγαλώνουν χωρίς να το συνειδητοποιούμε;

Η κακή στάση του σώματός σου

Η καθιστική ζωή είναι μια από τις πληγές της καθημερινότητάς μας. Οσοι εργάζονται πολλές ώρες βλέπουν τη ζωή να περνά από μπροστά τους, όντας καθηλωμένοι σε μια καρέκλα γραφείου. Οταν, μάλιστα, η στάση του σώματος είναι κακή τότε σε μεγάλο βαθμό το σώμα χάνει την ευλυγισία του, γίνεται πιο «βαρύ» και δυσκίνητο.

Tο στρες

Όσο για το στρες, αυτό παραμένει ο πιστός σύμμαχος του γήρατος και η εργασιακή ζωή με φρενήρεις ρυθμούς σε μεγάλο βαθμό το θρέφει.

Κακός ύπνος: Η καλή ποιότητα ύπνου σου εξασφαλίζει λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα. Η αυπνία παραμένει εχθρός της νεότητάς μας. Σύμφωνα με έρευνα του University Hospitals Case Medical Center, τα άτομα που κοιμούνται ελάχιστα εμφανίζουν πιο σύντομα λεπτές γραμμές και χαλάρωση στην επιδερμίδα τους.

(Με άλλα λόγια: Αν κοιμηθείς 8ωρο, τι να σου κάνει το make up;)

Το αλκοόλ μετά τη δουλειά:

Ενα «χαλαρό ποτάκι» μετά τη δουλειά χαλαρώνει, ξεκουράζει το μυαλό, μας «αποσυμπιέζει». Ομως, το «χαλαρό ποτάκι» δεν παύει να είναι αλκοόλ που όταν καταναλώνεται χωρίς μέτρο μπορεί να γίνει εχθρός για τον οργανισμό μας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Research Society, η μεγάλη κατανάλωση κοκτέιλ και αλκοόλ γενικότερα (ιδίως το καλοκαίρι) μπορεί να σε αφυδατώσει και βέβαια τα σημάδια αυτής της αφυδάτωσης να γίνουν ορατά στην επιδερμίδα σου. Σίγουρα δεν το διαβάζεις για πρώτη φορά, αλλά συνήθως αυτή η αλήθεια μένει στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

Tα gadgets σου (που δεν τα αποχωρίζεσαι ούτε στο κρεβάτι)

Η ακτινοβολία που εκπέμπεται επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία της επιδερμίδας και συγκεκριμένα τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης που διατηρούν το δέρμα νεανικό. Aυτό υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και «κρούει τον κώδωνα» σε όσους κοιμούνται με το κινητό στο χέρι. Το μπλε φως που εκπέμπεται από την οθόνη μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία.

«Απολαύστε τη δύναμη και την ομορφιά της νιότης σας. Μπα, αφήστε το καλύτερα. Δεν θα καταφέρετε να κατανοήσετε τη δύναμη και την ομορφιά της νιότης σας, παρά μόνο όταν θα έχει ξεθωριάσει. Πιστέψτε με, σε 20 χρόνια από τώρα, θα κοιτάτε τις παλιές σας φωτογραφίες και θα αναπολείτε, με έναν τρόπο που δεν μπορείτε να συλλάβετε τώρα, πόσες δυνατότητες ανοίγονταν μπροστά σας και πόσο υπέροχοι ήσασταν πραγματικά. Δεν είστε τόσο χοντροί όσο νομίζετε. Μην σας ανησυχεί το μέλλον. Ή ανησυχήστε, αλλά να ξέρετε ότι αυτό είναι τόσο αποτελεσματικό, όσο το να προσπαθήσετε να λύσετε μια αλγεβρική εξίσωση ενώ μασάτε τσίχλα. Τα αληθινά προβλήματα στη ζωή είναι αυτά που δεν έχουν περάσει από το νου σας, είναι αυτά που σας ξεφεύγουν στις 4 το απόγευμα κάποιας βαριεστημένης Τρίτης».

Απόσπασμα από το άρθρο της Mary Schmich που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Chicago Tribune το 1997 με τίτλο «Οι συμβουλές, όπως και η νιότη, πιθανότατα απλώς χαραμίζονται στους νέους».

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook