Οι αποφάσεις του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Χανίων

οι-αποφάσεις-του-δ-σ-της-ελμε-χανίων-92647
Φωτογραφία από παλιότερη κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Χανίων στην παρέλαση

elmeΣτη συνεδρίαση του Δ.Σ της Τετάρτης 12 Μαρτίου συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

1.   Αποφασίστηκε να συμμετέχει η ΕΛΜΕ Χανίων στην Παγκρήτια συγκέντρωση η οποία γίνεται με πρωτοβουλία του συντονιστικού που έχει συσταθεί στο Ηράκλειο και θα γίνει στο ιστορικό Αρκάδι..

2.   Σχετικά με τα οικονομικά θέματα (συνδρομή ΕΛΜΕ , απεργιακό ταμείο κτλ.) αποφασίστηκε η αποστολή στα σχολεία ενημερωτικού δελτίου, κατάστασης συλλογής υπογραφών και του απολογισμού του 2013 καθώς και την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής.

3.  Αποφασίστηκε να υιοθετηθεί και να προωθηθεί στην ΟΛΜΕ η διαμαρτυρία των μαθητών για την κατάργηση της εισαγωγής στις σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το 10%.

4. Το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην επιχορηγήσει την εκδήλωση του ΕΚΦΕ «γιορτάζουμε τις Φυσικές Επιστήμες» με το σκεπτικό ότι το ΕΚΦΕ είναι κρατική δομή ενταγμένη στο Υπουργείο Παιδείας που θα έπρεπε να το χρηματοδοτεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τη στιγμή που κλείνουν σχολεία και απολύονται συνάδελφοι δεν θα έπρεπε το Υπουργείο να βασίζεται την φιλοτιμία και τον εθελοντισμό των εκπαιδευτικών  για να επιτελέσει τις αναγκαίες εκπαιδευτικές λειτουργίες . Η προσπάθεια των συναδέλφων είναι αξιέπαινη αλλά το σωματείο δεν μπορεί και δεν είναι ο ρόλος του να ικανοποιεί ανάλογα οικονομικά αιτήματα.

5.  Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων και τις επικείμενες απολύσεις και μέχρι τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Παρασκευής 14/3, το ΔΣ αποφάσισε:                                                                                                                               α) να λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο τα απογεύματα στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς β) να περιοδεύσουν κλιμάκια ενημέρωσης στα σχολεία

6.  Αποφασίστηκε η διαβίβαση στην ΟΛΜΕ του αιτήματος συναδέλφων για αναγνώριση ως συντάξιμου του τριμήνου των ΠΕΚ

7. Αποφασίστηκε  να συνδράμει η ΕΛΜΕ Χανίων τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς με όποιο τρόπο θεωρηθεί πρόσφορός έπειτα από επικοινωνία του προέδρου της ΕΛΜΕ με τον αντίστοιχο της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης

8. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία την υιοθέτηση της απόφασης της ΟΛΜΕ για το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ και την αποστολή της στα σχολεία.

Τα υπόλοιπα θέματα που δεν συζητήθηκαν μετατίθενται για το επόμενο ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στις 20:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook