Οι αναμαζωξιάρηδες των παρατάξεων θέλουν «λάφυρο» τον Δήμο Χανίων

οι-αναμαζωξιάρηδες-των-παρατάξεων-θέ-644248

Πολλά έχουν ακουστεί, αλλά πολύ λιγότερα έχουν γραφτεί, για τα όσα τα τελευταία χρόνια διαδραματίζονται στο Δήμο Χανίων, με πρωταγωνιστές δημάρχους, αλλά και δημοτικούς συμβούλους.

Αν κάποιος, επιθυμούσε να αναφερθεί στην ποιότητα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, και πολύ περισσότερο, αν είχε ζήσει ή παρακολουθήσει από κοντά το δημοτικό συμβούλιο αυτής της πόλης, πριν από 15-20 χρόνια, σίγουρα η άποψη του, αν την εξέφραζε δεν θα ήταν και η καλύτερη, για τους σημερινούς τοπικούς δημοτικούς άρχοντες.

Χαρακτηριστικό αυτής της ποιότητας, είναι μια πρωτοφανής πρακτική, με συγκεκριμένη σκοπιμότητα, την κατάληψη καρέκλας.

Αναφερόμαστε σε ένα απίστευτο σουλατσάρισμα ορισμένων προσώπων, από παράταξη σε παράταξη και από αρχηγό σε αρχηγό, προσώπων που φιλοδοξούν να διαχειριστούν τις τύχες της πόλης και να μας σώσουν.

Φθηνή «μικροπολιτική» πρακτική κάποιων, που αλλάζουν ιδέες και απόψεις σαν τα πουκάμισα λες και αυτές οι ιδέες και οι απόψεις είναι σαν τα πανωφόρια που παλιώνουν και τα πετάμε.

Το δυστύχημα είναι πως δεν είναι και λίγοι και εκείνοι που πιστεύουν αυτά τα πρόσωπα.

Το έργο, το είδαμε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και φαίνεται πως ξεκίνησε να παίζεται και τώρα.

Οι τυχοδιωκτικές πολιτικές αυτού του τύπου, του πάμε δηλαδή και κολλάμε με άρμα τα ψηφαλάκια της προηγούμενης πολιτικής αναμέτρησης στην χούφτα, αν μη τι άλλο αναδεικνύουν και το ιδεολογικό αλλά και αξιακό επίπεδο των συγκεκριμένων προσώπων.

Και φυσικά όχι μόνο των σουλατσαδόρων – αναμαζωξιάρηδων – πως αλλιώς να τους πεις – αλλά κι εκείνων που επιβραβεύουν αυτές τις συνήθειες, προσφέροντας τους την παραταξιακή τους στέγη.

Η τελική κρίση βέβαια σε κάθε περίπτωση, ανήκει στους δημότες, που ή θα ανεχτούν αυτού του είδους τις πρακτικές, επιβραβεύοντας της ή θα τις ακυρώσουν με την ψήφο τους.

Αλλά για το φαινόμενο αυτό θα τα ξαναπούμε, έχουμε καιρό…

ΖΑΡΠ…

3 thoughts on “Οι αναμαζωξιάρηδες των παρατάξεων θέλουν «λάφυρο» τον Δήμο Χανίων

  1. Ιδη τα γνωστα πουκαμισα φυγαν απο των βαμβουκα για να πανε με το νικητη των επομενων εκλογων (ποτε δεν κατεβαινουν για δημαρχοι ,για χαζους τους εχεις).
    Αυτο το κανουν αυτοι επι πολλες τετραετιες εδω στα χανια, και αυτοί φταινε που εχουν κρατησει τα χανια πισω.

  2. Λαμογια υπάρχουν παντού και είναι η πλειοψηφία, δημοτικές, εθνικές, ευρωεκλογές. Όλα για την καρέκλα, την πάρτη μας και τους κλακαδόρους μας. Ποιος γ… το κοινό καλό. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι αιθεροβαμονες που τους ξεβράζει όμως το σύστημα πολύ γρήγορα. Δυστυχώς το εκλογικό σύστημα τους ευνοεί και ο κόσμος αναγκαστικά τους τρώει στην μάπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook