Οι Έλληνες επένδυσαν 2,2 δισ. για 198 πλοία φέτος

οι-έλληνες-επένδυσαν-22-δισ-για-198-πλοία-φ-468468

Πρώτοι σε αγορές μεταχειρισμένων φορτηγών πλοίων είναι οι Έλληνες το 2016. Πιο συγκεκριμένα ο αριθµός των µεταχειρισµένων πλοίων µεταφοράς ξηρού φορτίου που άλλαξε χέρια έως την τελευταία εβδοµάδα του Νοεµβρίου, ανέρχεται στα 589, συνολικής αξίας περίπου 5,35 δισ. δολάρια. Από αυτά, έως και τις 25 Νοεµβρίου, εταιρείες ελληνικών συµφερόντων έχουν αγοράσει 198 πλοία, αξίας 2,2 δισ. περίπου. Οι Κινέζοι βρίσκονται στη 2η θέση με 97 πλοία αξίας 610 εκ. περίπου.

Ο µέσος όρος τιµής για την αγορά πλοίων από τους Έλληνες είναι 11,1 εκ. δολ., ενώ για τους Κινέζους 6,3 εκ. δολ. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες, εκτός του ότι αγόρασαν υπέρ-διπλάσιο αριθµό πλοίων από τους Κινέζους, επικεντρώθηκαν σε αγορές νεότερων πλοίων.

«Σχετικά µε την αγορά, αν και το τελευταίο διάστηµα έχει βελτιωθεί, οι κίνδυνοι παραµένουν, καθώς για το 2016 η αύξηση του τονάζ θα είναι στο 2% περίπου, διπλάσια από την αύξηση των φορτίων (Seaborne Trade) που θα κλείσει στο 1%. Εν ολίγοις χρειάζεται περαιτέρω αύξηση των διαλύσεων, συνεχιζόµενη αποχή από τις παραγγελίες και αύξηση του Παγκόσμιου Εµπορίου για να µιλάµε µε σιγουριά για βιώσιµη ανάκαµψη του κλάδου» επισημαίνεται σε ανάλυση της G. Moundreas SA.

Πηγή: newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook