Οικοδόμοι Ηρακλείου: Ασυδοσία στους χώρους δουλειάς

οικοδόμοι-ηρακλείου-ασυδοσία-στους-χ-559620

Το Συνδικάτο Οικοδόμων μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας, βρέθηκαν σήμερα στο εργοτάξιο της εταιρίας Μινωική Τεχνική επί της οδού Αρχ. Μακαρίου και διαμήνυσε στον εκπρόσωπο της εταιρίας ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί να παίζεται η ζωή των συναδέλφων οικοδόμων κορώνα – γράμματα.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που συνεχίζει να κάνει πλάτες στους μεγαλοεργολάβους, αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο τους εργοδότες στο να κάνουν τους χώρους δουλειάς κρεματόρια και οι ελεγκτικές υπηρεσίες να είναι χωρίς προσωπικό, χωρίς βενζίνη για τα αυτοκίνητα προκειμένου να κάνουν ελέγχους, αλλά και το νομικό πλαίσιο είναι τόσο ελλιπές ώστε να μην το υπολογίζουν καθόλου οι εργοδότες.

Ακόμη και στο κέντρο της πόλης μας οι συνάδελφοι, υπό το φόβο της απόλυσης, με εξευτελιστικά μεροκάματα, δουλεύουν 12-13 ώρες ημερησίως, με καταπόνηση και ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των συναδέλφων μας.

Το ταξικό οικοδομικό κίνημα δε θα δείξει ανοχή σε οποιαδήποτε φαινόμενα αυταρχισμού, ασυδοσίας, εργοδοτικής τρομοκρατίας ή εγκληματικής αμέλειας των συνθηκών εργασίας στα εργοτάξια και στους χώρους εργασίας των συναδέλφων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook