«Οικογενειακή υπόθεση» η ληστεία των ΕΛΤΑ στα Χανιά | Photos

οικογενειακή-υπόθεση-η-ληστεία-των-591615

Στενή συγγενική σχέση μεταξύ τους έχουν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr δύο από τους έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται για δεκάδες ληστείες σε όλον τον ελλαδικό χώρο, ανάμεσά τους και αυτής στα ΕΛΤΑ Χανίων στις 25 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για πατέρα και γιό, οι οποίοι φαίνεται πως είχαν αναγάγει τις ληστείες σε… οικογενειακή υπόθεση!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για μέλη σπείρας που είχε διαπράξει μεγάλο αριθμό ληστειών  σε σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, φαρμακεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ, ταχυδρομικά και άλλα καταστήματα.

Μάλιστα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία τους, για να διαπιστωθεί η σχέση τους και με άλλες ληστείες που δεν έχουν εξιχνιαστεί.

Ακόμη, δόθηκε στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο εμφαίνονται τα μέλη και ο τρόπος δράσης της οργάνωσης, ώστε να είναι σε θέση οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα να αντιλαμβάνονται την παρουσία ατόμων, που διαπράττουν τέτοια αδικήματα και να αποτρέπουν κατ’ αυτόν τον τρόπο κινδύνους, ενδεχομένως και κατά της ζωής τους.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συγκρότησης-ένταξης και διευκόλυνσης εγκληματικής οργάνωσης προς διάπραξη πλειόνων ληστειών και κλοπών, της ληστείας από κοινού κατά συρροή από δράστες ενεργήσαντες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και μη, φέροντας πολεμικό τυφέκιο, της κλοπής, της πλαστογραφίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης κατοχής πυρομαχικών, της νομιμοποίησης εσόδων από κοινού και κατά μόνας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΜΠΑΛΤΑ Χρήστο του Ευαγγέλου και της Δήμητρας, γεννηθέντα στις 14-1-1965 στην Αθήνα

2. ΔΕΔΕ Τρύφωνα του Αναστασίου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 11-9-1969 στον Πειραιά

3. ΤΣΑΚΝΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και Κλεονίκης, γεννηθέντα στις 21-2-1984 στην Νίκαια

4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ Χαράλαμπο του Γεωργίου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 15-1-1985 στην Αθήνα

5. ΜΠΑΛΤΑ Ευάγγελο του Χρήστου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 22-6-1988 στο Μαρούσι

6. Και τον μη συλληφθέντα: ΚΟΤΣΑ Ανδρέα του Γεωργίου και της Αντριάννας – Αλεξάνδρας, γεννηθέντα στις 18-9-1986 στην Πάτρα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση και την αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν προκύψουν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319307, 210-5319305 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook