Ξόδεψαν 1,27 εκατ. δολάρια με την ελπίδα να αδειάσουν θησαυροφυλάκιο αλλά… τους πρόλαβε η αστυνομία | Video

ξόδεψαν-127-εκατ-δολάρια-με-την-ελπίδα-να-594133

Αυτό δεν ήταν ένα συνηθισμένο κόλπο κάποιων υπερβολικά φιλόδοξων ληστών! Ήταν κάτι παραπάνω και αν τελικά πετύχαινε το σχέδιό τους τότε σίγουρα θα ήταν η μεγαλύτερη ληστεία τράπεζας στην ιστορία!

Μια σπείρα αποφασισμένων «ποντικών» στο Σαο Πάολο της Βραζιλίας δεν δίστασε να ξοδέψει  1,27 εκατ. δολάρια προκειμένου να πετύχει το στόχο της.

Εσκαβαν επί τέσσερις μήνες ένα τούνελ 500 μέτρων, αλλά δεν πρόλαβαν να «χτυπήσουν» το θησαυροφυλάκιο τράπεζας το οποίο είχαν βάλει στο μάτι καθώς η αστυνομία ανακάλυψε το περίτεχνο τούνελ που οδηγούσε σε υποκατάστημα της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας και συνέλαβε συνολικά 16 άτομα.

«Η σπείρα είχε ξοδέψει περίπου 1,27 εκατ. δολάρια. Κάθε ένα από τα μέλη της έδωσε 6.340 δολάρια και εκτιμούσαν ότι θα κατάφερναν να αρπάξουν 317 εκατ. δολ. από το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας», δήλωσε ο επικεφαλής αστυνομικός της υπόθεσης, Φάμπιο Πινιέιρο Λόπες, σύμφωνα με το RT.

Οι επίδοξοι ληστές είχαν αρχίσει την κατασκευή του τούνελ. πριν από τέσσερις μήνες και το ολοκλήρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα. Είχαν βάλει ξύλινα και σιδερένια στηρίγματα στο τούνελ, ενώ είχαν ξεκινήσει να σκάβουν κάτω από σπίτι που είχαν νοικιάσει.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook