Ξεψύχησε περιμένοντας το ασθενοφόρο

ξεψύχησε-περιμένοντας-το-ασθενοφόρο-60960

 

ekav astynomiaΤην τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην παραλία του Αη Γιάννη Πηλίου 65χρονος άνδρας.

Σύμφωνα με το e-Volos.gr, ο άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και προς βοήθεια του έσπευσε ο ναυαγοσώστης της παραλίας και λουόμενοι,μεταξύ των οποίων και γιατρός ο οποίος του έκανε μαλάξεις έως ότου καταφτάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετά από περίπου 70 λεπτά, διάστημα μέσα στο οποίο ο 65χρονος κατέληξε.

Η σωρός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου και διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατός του ενώ αναμένεται νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Η Κεντρική Υπηρεσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για το συμβάν:

One thought on “Ξεψύχησε περιμένοντας το ασθενοφόρο

  1. Με βάση το δημοσίευμα σας σχετικά με το περιστατικό 65χρονου άντρα στον Αι-Γιάννη Πηλίου, ο οποίος ξεψύχησε περιμένοντας το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

    Στις 13:50 το Ε.Κ.Α.Β. Βόλου έλαβε κλήση σχετικά με το περιστατικό και στις 13:53 ξεκίνησε ασθενοφόρο από τη θέση Καλά Νερά, που ήταν η πλησιέστερη τοποθεσία ύπαρξης διαθέσιμου ασθενοφόρου, για να εξυπηρετήσει το περιστατικό. Το εν λόγω ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., έφτασε στο σημείο του περιστατικού στις 15:00, διανύοντας όμως μια απόσταση 70 χιλιομέτρων δύσκολου επαρχιακού δικτύου. Στις 15:10 παρέλαβε τον ήδη νεκρό 65χρονο, παρόλο που είχαν προηγηθεί αρκετές προσπάθειες διάσωσης του με μαλάξεις από γιατρό που βρισκόταν τυχαία στο σημείο.

    Το Ε.Κ.Α.Β., ειδικά κατά την τουριστική περίοδο, είναι σε επαγρύπνηση σε όλες τις περιοχές της χώρας προσπαθώντας να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πληθώρα των καθημερινών περιστατικών που προκύπτουν σε απομακρυσμένες και μη περιοχές. Ανά περιοχή δε, η κατανομή των σημείων τοποθέτησης των ασθενοφόρων έχει γίνει έτσι ώστε αυτά να καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περίμετρο της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής που ανήκουν (κάτι το οποίο ισχύει και στην περιοχή του Ν. Μαγνησίας).
    Για τους λόγους αυτούς, η Κεντρική Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας έχει ήδη επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό (μέσω ΕΣΠΑ) για την τελική προμήθεια 186 νέων οχημάτων (167 Ασθενοφόρων + 19 μονάδων) για όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα με εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού προσπαθεί συνεχώς να τονώσει τους τομείς του Ε.Κ.Α.Β. που βρίσκονται στις τουριστικές περιοχές ανά την επικράτεια.

    Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

    Κεντρική Υπηρεσία:
    Τέρμα Οδού Υγείας
    115 27 Αθήνα
    T.: 213 214 3000
    F.: 213 214 3222
    E.: [email protected]
    url:www.ekab.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook