Ξεχάστε ότι ξέρατε για τις εκπτώσεις… Αλλάζουν όλα…

ξεχάστε-ότι-ξέρατε-για-τις-εκπτώσεις-102790

ekptosis2013Παρελθόν θα αποτελέσουν οι χειμερινές και οι θερινές εκπτώσεις όπως τις γνωρίζουμε, εάν γίνει δεκτή εισήγηση που έχει υποβληθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με αυτή, οι τακτικές εκπτώσεις θα διενεργούνται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ανά τη χώρα, ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή! Η απόφαση θα λαμβάνεται από τον αρμόδιο περιφερειάρχη, ύστερα από γνωμοδότηση των τοπικών εμπορικών συλλόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο μοντέλο με μικρές παραλλαγές -δηλαδή ορισμός της διενέργειας του χρόνου των εκπτώσεων από τις τοπικές αρχές- εφαρμόζεται στην Ιταλία, στην Ισπανία και τη Γαλλία, χώρες οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλή τουριστική κίνηση και με παρόμοιες με αυτές που επικρατούν στην Ελλάδα κλιματολογικές συνθήκες.

Δεν είναι λίγες άλλωστε οι φορές που αρκετοί εμπορικοί σύλλογοι έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τις υφιστάμενες ημερομηνίες των τακτικών εκπτώσεων. Η περίοδος ειδικά από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου θεωρείται «νεκρή» από πλευράς τζίρου, καθώς είναι το διάστημα εκείνο που οι περισσότεροι καταναλωτές κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους

Την ίδια ώρα, επί τάπητος τίθεται και το ζήτημα της κατάργησης ή σε πρώτη φάση της μετάθεσης του χρόνου διενέργειας των ενδιάμεσων εκπτώσεων, αυτών δηλαδή που διενεργούνται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. «Κανείς δεν τις θέλει. Ούτε οι έμποροι ούτε οι καταναλωτικές οργανώσεις», επισημαίνει χαρακτηριστικά αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Πηγή : Καθημερινή της Κυριακής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook