Ξετυλίγει το κουβάρι η αστυνομία | Πως έφτασε στη συμμορία των… «επιστημόνων» κλεφτών!

ξετυλίγει-το-κουβάρι-η-αστυνομία-πως-έ-235151

klopimaia1Παρουσιάζεται σήμερα στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου η υπόθεση της εξάρθρωσης της συμμορίας των 8 που άφησε … εποχή με τις κλοπές που διέπραξε στην περιοχή του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρηση συνελήφθησαν 8 άτομα ενώ κατασχέθηκε μεταξύ άλλων οπλισμός και πλήθος κλοπιμαίων (δες εδώ)

Τέσσερις μήνες μετά την κινηματογραφική κλοπή των δέκα τόνων μελιού από εγκαταστάσεις επιχείρησης στις Ασίτες, τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά. Η χρονοβόρα αλλά αποτελεσματική διαδικασία της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου «μίλησε» στους αστυνομικούς. Τα «σήματα» που έπιασαν και ανέλυσαν με την πρόοδο του χρόνου οι αστυνομικοί σε σχέση με την διαδρομή της διαφυγής από τις Ασίτες στο Σπήλι (εκεί εγκατέλειψαν το κλεμμένο φορτηγό) άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο της προανάκρισης.

klopimaia2Η εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα μπορούσε να είχε γίνει και νωρίτερα, όμως οι αστυνομικοί έκριναν ότι θα έπρεπε να περιμένουν λίγο ακόμα ώστε να ωριμάσει καλά για να προχωρήσουν στο παρασύνθημα. Ο κύβος ερρίφθη την περασμένη εβδομάδα και το πράσινο φως δόθηκε το τελευταίο 24ωρο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες υπηρεσίες να προχωρούν σε αιφνιδιασμό των υπόπτων και έρευνες σε σπίτια, αποθήκες και επαγγελματικούς χώρους. Τα ευρήματα ξεπερνούν και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες των Αρχών καθώς προκύπτουν στοιχεία για και άλλες μεγάλες κλοπές όπως την περίπτωση κλοπής εξοπλισμού από γνωστή ταβέρνα στις Αρχάνες. Επίσης υπάρχουν ενδείξεις για εμπορία όπλων, όπως αναφέρεται.

Μπορεί να χαρακτηρίζονται «επιστήμονες» στις κλοπές, όμως φαίνεται να έπεφταν σαν …ακρίδες, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή, όπου εστίαζε το μάτι τους.

klopimaia3Επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις εταιρειών, μαγαζιά, αποθήκες, σπίτια…Τα φορτηγά που επιστράτευσαν οι αστυνομικοί για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία «αγκομαχούσαν» από το φόρτωμα. Το ίδιο και οι αστυνομικοί που μετατράπηκαν σε υπαλλήλους μεταφορικής εταιρείας. Κουβαλούσαν, κουβαλούσαν και τελειωμό δεν είχαν. Από ρολόγια, σερβίτσια, σύνθετα, σκρίνια, καρέκλες, τραπεζαρίες και διάφορες άλλες οικοσκευές …

Η συμμορία των «οχτώ» έκλεβε ακόμα αυτοκίνητα, τρακτέρ, επαγγελματικό εξοπλισμό και φυσικά της αποδίδεται η μεγάλη κλοπή με τους δέκα τόνους μελιού από τις Ασίτες. Η υπόθεση αυτή ήταν και η κομβική για την εξέλιξη των ερευνών και την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, που επέφερε πραγματικά θεαματικά αποτελέσματα. Η μεγαλύτερη ποσότητα από το κλεμμένο μέλι βρέθηκε στην κατοχή συλληφθέντων, σε δύο σημεία, σε σπίτι στο Ηράκλειο και στην Γαλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Ηράκλειο βρέθηκαν περίπου πέντε τόνοι. Η χαρά του ιδιοκτήτη ήταν απερίγραπτη.

klopimaia4Το ίδιο όμως συνέβη και με δεκάδες άλλους παθόντες, οι οποίοι κλήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και στήθηκαν στην …ουρά για να αναγνωρίσουν τα κλοπιμαία τους, να δώσουν κατάθεση και να τους αποδοθούν. Από τα χαράματα της Τρίτης, οπότε και ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση σε Ηράκλειο, Γαλιά, Γέργερη, Μελιδοχώρι και Τσιφούτ Καστέλλι μέχρι και αργά το απόγευμα, οι αστυνομικοί ακόμα κουβαλούσαν κλοπιμαία από διάφορους χώρους.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook