Ξεπουλιούνται όσο όσο οι βίλες στην Κρήτη | Τις αγοράζουν Ρώσοι μεγιστάνες

ξεπουλιούνται-όσο-όσο-οι-βίλες-στην-κρ-266612

Η Κρήτη, η Αθήνα και η Χαλκιδική είναι οι περιοχές τις οποίες επιλέγουν Ρώσοι μεγιστάνες για να κάνουν επενδύσεις πραγματοποιώντας με χαμηλότατο αντίτιμο, την αγορά πολυτελών κατοικιών, εκμεταλλευόμενοι τις περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Newsweek, Ρώσοι κροίσοι έρχονται στην Ελλάδα με σκοπό να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε ακριβές βίλες τις οποίες οι Έλληνες ιδιοκτήτες τους πουλούν όσο όσο, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να τις συντηρήσουν και διότι έχουν ανάγκη από χρήματα.

Το αμερικανικό περιοδικό παίρνει τις πληροφορίες από δημοσίευμα της γερμανικής Bild, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε βασική αγορά για τους Ρώσους μεγιστάνες στο χώρο του real estate. Η πρόθεσή τους είναι να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που εμφανίζονται λόγω της κρίσης και να αγοράσουν με προνομιακούς όρους και σε σαφώς μικρότερη τιμή, βίλες και πολυτελείς κατοικίες που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν απλησίαστες.

Ήδη, από το 2009, οι τιμές αυτών των πολυτελών κατοικιών έχει πέσει κατά 50%, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει μειωθεί και η ζήτησή τους. Μόνο που αυτή προέρχεται από το εξωτερικό και κυρίως από τη Ρωσία.

Η Ισαβέλλα Ραζή της IRM Aegean Estate, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εάν μια βίλα στη Σύρο κόστιζε 1.6 εκατομμύρια ευρώ πριν από λίγα χρόνια, τώρα πωλείται στις 800.000 ευρώ». Αυτό έχει ενθαρρύνει τους πλούσιους Ρώσους να τοποθετηθούν στην αγορά αναλόγως.

Σύμφωνα με την Bild, η ζήτηση γι’ αυτές τις κατοικίες, έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι και περιλαμβάνει πολλές περιοχές: τα προάστια της Αθήνας, η Χαλκιδική και η Κρήτη είναι οι πλέον επιθυμητές περιοχές. Πέραν των Ρώσων και οι Κινέζοι επιχειρηματίες ή κροίσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα – παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να κάνουν αντίστοιχη επένδυση στη Σερβία και τη Βουλγαρία που προσφέρουν τις βίλες τους σε ακόμη πιο προνομιακές τιμές.

Η Σβετλάνα Κουκλίνα, της εταιρείας real estate «Greece.ru», λέει: «Τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για αγορές. Είναι απίθανο οι τιμές να πέσουν κι άλλο».

Πληροφορίες : iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook