Ξεκίνησε και επισήμως η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος | Μπήκαν τα χρήματα σε 205.912 νοικοκυριά

ξεκίνησε-και-επισήμως-η-καταβολή-του-κ-143265

xrimata«Πρεμιέρα» σήμερα για το κοινωνικό μέρισμα στους λογαριασμούς 205.8912 νοικοκυριών που υπέβαλαν αιτήσεις για το επίδομα μέχρι τις 3 Μαϊου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Οι πρώτοι δικαιούχοι είναι εκείνοι που υπέβαλαν τις αιτήσεις στις πρώτες 17 ημέρες που λειτούργησε το σύστημα αιτήσεων και οι οποίες έγιναν αποδεκτές.

Σύμφωνα με το υπουργείο το συνολικό ποσό που πιστώθηκε σε αυτούς τους λογαριασμούς ανέρχεται στα 133,2 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση περιπτώσεων κατάσχεσης του κοινωνικού μερίσματος από τράπεζες, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επικοινώνησαν με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νόμο, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

 

Πηγή : iefmerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook