Ξανανοίγουν οι πόρτες του Προεδρικού για την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

ξανανοίγουν-οι-πόρτες-του-προεδρικού-400729

Μετά από περίπου πέντε χρόνια επανέρχεται ο θεσμός του εορτασμού της επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο οποίος είχε διεκόπη τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου.

Την Κυριακή συμπληρώνονται σαράντα δύο χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, έπειτα από επτά χρόνια δικτακτορίας, που είχε επιβάλει η Χούντα των Συνταγματαρχών.

Ήταν ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γινόταν δεκτός από πλήθος Ελλήνων στο αεροδρόμιο για να ορκιστεί πρωθυπουργός του ελληνικού κράτους και να δώσει τέλος στην ζοφερή επταετία – ένα τέλος που σηματοδοτήθηκε πάντως και από την τραγωδία της Κύπρου.

Οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου ξανανοίγουν και 1.400 προσκεκλημένοι, αυστηρώς επιλεγμένοι, θα φιλοξενηθούν στον κήπο, για να τιμήσουν την ημέρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τα πολιτικά πηγαδάκια στους κήπους του Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε ένα “συμβούλιο πολιτικών αρχηγών”.

Αυτή τη φορά η δεξίωση θα είναι λιτή, άνευ συζύγων και γενικά δεν θα θυμίζει σε τίποτα την υπερβολή της ανέμελης, προ Μνημονίου, εποχής. Ο εορτασμός θα είναι συμβολικός, με το ελάχιστο κόστος και ο μπουφές θα έχει τα απολύτως απαραίτητα.

 

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook