Ν.Κορέα: Ο μικρός ήρωας… που δεν πρόλαβε να τηλεφωνήσει στους γονείς του

ν-κορέα-ο-μικρός-ήρωας-που-δεν-πρόλαβ-141209

korea ploioΣυγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες των θυμάτων του ναυαγίου που έρχονται στο φως της δημοσιότητας…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters ο Τσόι, ο μικρός ήρωας που ειδοποίησε πρώτος τηλεφωνικά ότι το πλοίο στη Νότια Κορέα που μετέφερε εκατοντάδες επιβάτες βυθίζεται… δεν κράτησε λίγο από το χρόνο του για να τηλεφωνήσει και στους γονείς του.

Ο πρώτος συναγερμός στο βυθιζόμενο νοτιοκορεατικό οχηματαγωγό δόθηκε ύστερα από το τηλεφώνημα του αγοριού, που επέβαινε σε αυτό και το οποίο κάλεσε την πυροσβεστική στις 8.52 π.μ της ημέρας που βυθίστηκε το πλοίο, τρία λεπτά μετά την τελευταία στροφή που πραγματοποίησε.

«Σώστε μας! Βρισκόμαστε σε ένα πλοίο που νομίζω ότι βυθίζεται», είπε το αγόρι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, ο μικρός βρέθηκε νεκρός χωρίς να φοράει σωσίβιο. «Είμαι τόσο περήφανος για το παιδί μου», αποκάλυψε.

Ο Τσόι κάλεσε τον αριθμό εκτάκτου ανάγκης 119 που τον οδήγησε στην Πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της τον προώθησε στην ακτοφυλακή δυο λεπτά αργότερα. Ακολούθησαν άλλα 20 τηλεφωνήματα από άλλα παιδιά στον αριθμό έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε πηγή της Πυροσβεστικής στο Reuters.

Το CNN αποκαλύπτει μια άλλη τραγική ιστορία με 48 κοριτσάκια που στοιβάχτηκαν από το φόβο τους, φορώντας τις σωστικές λέμβους, σε μια καμπίνα χωρητικότητας 30 ατόμων. Κανένα από αυτά δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Την ίδια ώρα ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία ενός ψαρά, ο οποίος αδυνατεί να κοιμηθεί τα βράδια από τους συνεχείς εφιάλτες που βλέπει. Το τραγικό δυστύχημα στοιχειώνει τις τελευταίες ημέρες τα όνειρα του Kim Hyun-ho… Ο ψαράς που κατοικεί σε ένα μικρό κοντινό νησί από την περιοχή που βυθίστηκε το πλοίο, με μόλις 100 κατοίκους, νιώθει τύψεις που κατάφερε να ανασύρει μόλις 25 άτομα με τη μικρή βάρκα του.

«Έβλεπα μπροστά στα μάτια μου την κόλαση. Πολλοί άνθρωποι, λίγα σκάφη… Άνθρωποι φώναζαν απεγνωσμένα για βοήθεια. Το πλοίο βυθιζόταν γρήγορα.Έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια εγκλωβισμένους ανθρώπους στο εσωτερικό του πλοίου»,

Οι δύτες προσπαθούν να προσεγγίσουν και άλλη μια καμπίνα, στην οποία είχαν μαζευτεί άλλα 50 κοριτσάκια.

Οι διασώστες μιλούν για τις δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες προσπαθούν να εντοπίσουν τα πτώματα. «Στη θάλασσα επιπλέει ένα »δάσος» από αντικείμενα του πλοίου. Χρειάστηκε ακόμη και να σπάσουμε παράθυρα και πόρτες, προκειμένου να φτάσουμε στα πιο χαμηλά σημεία του πλοίου», ανέφερε ένας εξ αυτών.

Μέχρι στιγμής οι διασώστες έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τα πιο προσβάσιμα σημεία του πλοίου.

Ο 69χρονος καπετάνιος Lee Joon-seok και άλλα μέλη του πληρώματος που εγκατέλειψαν το πλοίο έχουν συλληφθεί, ενώ επιβαρύνονται με βαρύτατες κατηγορίες.  Ο καπετάνιος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, και για «απότομη αλλαγή πορείας, χωρίς καμία προσπάθεια για επιβράδυνση της ταχύτητας του πλοίου». Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι αρχές αναζητούν ακόμη τέσσερα ανώτατα στελέχη του πληρώματος. Έντεκα μέλη βρίσκονται ήδη υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό έχουν ανασυρθεί τα πτώματα 187 ανθρώπων, ενώ αγνοούνται ακόμη 115.

 

Πηγή : protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook