Ντόρα, Ντόρα δεν είσαι εδώ…

ντόρα-ντόρα-δεν-είσαι-εδώ-621465

Αν δεις την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δηλώσει ότι κανείς από την οικογένειά του δεν θα έχει θέση σε μια δική του κυβέρνηση ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα, χωρίς αναλύσεις, σχεδιασμούς, σκοπιμότητες κλπ, τότε μπορεί να πεις πως καλά πράττει.

Κυρίως δε, όταν ξέρουμε ότι στην πολιτική ζωή εδώ και δεκαετίες, έχει παράδοση η τακτική, από τον πατέρα στα τέκνα, από τον παππού στον εγγονό και από κοντά τα ξαδέλφια, αν είναι μεγάλο το σόι.

Όμως ξέρουμε και κάτι άλλο.

Αν οι κληρονόμοι στην πολιτική, στις επιχειρήσεις, στην δικηγορία, στην δημοσιογραφία, δεν το έχουν-κατά το κοινώς λεγόμενο-, κάνουν ένα «πέρασμα» και άντε γεια.

Προφανώς η Ντόρα Μπακογιάννη δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία. Μπορεί να μπήκε στην πολιτική από το ιδιαίτερο γραφείο του Κώστα Μητσοτάκη, αλλά δεν αρκέστηκε στην ευλογία του πατρός.

Προχώρησε, έμαθε, συνεργάστηκε, συγκρούστηκε, αδίκησε, χτυπήθηκε από την μοίρα, συνέχισε, ψηφίστηκε, κέρδισε, έχασε (και τα λέω εγώ, που συγκρούομαι πολιτικά μαζί της από το 1990, συνεχώς και αδιαλείπτως).

Οπότε, στην περίπτωση που ο Κυριάκος την τοποθετούσε σε δημόσιο αξίωμα, ούτε χάρη θα της έκανε, ούτε θα ρωτούσε τους σημερινούς συμβούλους του (και… αυριανούς επικριτές του).

Άρα λοιπόν, η απόφαση του προέδρου της ΝΔ έχει καθαρά πολιτική στόχευση -τα οικογενειακά ζητήματα έχουν λυθεί με δύσκολο τρόπο, εδώ και καιρό- και κατά πάσα πιθανότητα εστιάζεται στα εξής:

– Να βγάλει από πάνω του λίγα από τα βάρη τόσο του πορφυρογέννητου, όσο και της πολίτικης φαμίλιας με τις τοξίνες από το παρελθόν (δύσκολο).

– Να δώσει σήμα στους βαρόνους και στα τζάκια του κόμματος, ότι μπορεί να έρθει η σειρά τους (τι διάολο, την αδελφή μου καθάρισα, εσάς θα αφήσω;) (εφικτό).

– Να κάνει το επόμενο βήμα, βγάζοντας από το παιχνίδι τους πρώην προέδρους του κόμματος, Καραμανλή, Σαμαρά, Μεϊμαράκη, ώστε να έχει απόλυτο έλεγχο του κόμματος μετεκλογικά (θα το τολμήσει;).

Αυτά είναι τα ζητούμενα και όχι οι οικογενειακοί καυγάδες στο μητσοτακαίϊκο. Έχουν προηγηθεί συμφωνίες κορυφής.

Γράφει ο Αντώνης Δελατόλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook