Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν υπάρχουν 180 βουλευτές για να βγει πρόεδρος

ντόρα-μπακογιάννη-δεν-υπάρχουν-180-βουλ-178266

dora_mpakogianni1«Η ακραία πόλωση δυσκολεύει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Κακώς επιτρέπουμε στου εαυτούς μας να παίζουμε ένα πολιτικό παιχνίδι που δεν ωφελεί κανέναν. Δεν νομίζω πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 180 βουλευτές, με βάσει τις δηλώσεις των βουλευτών», δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, προέβλεψε επίσης ότι στις προεδρικές εκλογές θα οδηγηθεί η κυβέρνηση με πολλά ανοιχτά θέματα, εξαιτίας της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε χαρακτηριστικά:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παίρνει εντολές από το ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, το ότι αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη μέση της κυβερνητικής θητείας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή, σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διδάχτηκε τίποτα απ’ όλη αυτή την περιπέτεια της χώρας».

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρεκκλίνει από την πορεία της. Έκανε πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο. Θα πρέπει να μην παρασυρθεί από πολιτικές τύπου, σκίζουμε Μνημόνια. Αυτό θα ήταν πολύ καταστροφικό για την ίδια, αλλά και την χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Σαφώς, μετά την έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ, θα πρέπει να έχουμε μια τυπική επιτήρηση. Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει. Όσοι λένε ότι έχουν διαφορετική λύση, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αυτό που λέει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τους 470 νόμους και έπειτα να πάει στους Ευρωπαίους να τους πεις θα καταργήσουμε το Μνημόνιο, θα μου δώσετε και λεφτά, αυτά είναι πράγματα που δεν συμβαίνουν πουθενά, ούτε και στον Άρη».

Για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε: «Δεν ξέρω αν θα βγούμε 31 Δεκεμβρίου ή το Μάρτιο η έξοδος από το Μνημόνιο, εκτιμώ θα είναι το Μάρτιο με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, αλλά αυτό είναι θέμα εσωτερικής διαπραγμάτευσης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ό,τι συμφέρει τον ελληνικό λαό κι όχι να κάνουμε υποχωρήσεις στο όνομα του λαϊκισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook