Αντί για ερωτική «φωλίτσα» βρήκαν γιάφκα | Αστυνομικό θρίλερ με τον 25χρονο Κρητικό γόη σε ρόλο – κλειδί!

αντί-για-ερωτική-φωλίτσα-βρήκαν-γιά-83729

oplosatsioΈνας παράνομος έρωτας, μια 15χρονη μαθήτρια που «το’ σκασε» απ’ το σπίτι, ένας Κρητικός βιαστής φυγάς των φυλακών, 23 ληστείες  και μια γιάφκα στο σπίτι ενός σεκιουριτά, συνθέτουν το εντυπωσιακό παρασκήνιο της τεράστιας αστυνομικής επιτυχίας με τον εντοπισμό του οπλοστασίου στο σπίτι 44χρονου στον Αγιο Δημήτριο .

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ  ψάχνοντας μια 15χρονη που «κλέφτηκε» με έναν 25χρονο Κρητικό η Αστυνομία τελικά εντόπισε «γιάφκα» που θεωρούν ότι σχετίζεται με το ελληνικό οργανωμένο έγκλημα.

Αυτό που έχει φοβερό ενδιαφέρον όμως είναι και το πώς η Αστυνομία εντόπισε το συγκεκριμένο οπλοστάσιο…

Πολλοί υποστήριζαν ότι η ανακάλυψή του έγινε από πληροφορίες ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ή της ΕΥΠ που ασχολούνται με την τρομοκρατία. Επιπλέον, άλλοι μιλούσαν για το «τελικό αποτέλεσμα πολύμηνων παρακολουθήσεων με σύγχρονα τεχνικά μέσα» ή και άλλες ευφάνταστες θεωρίες. Όπως προκύπτει ωστόσο από δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης, η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική – και όπως συμβαίνει συχνά, πολύ πιο απλή…

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έφθασαν στο διαμέρισμα ψάχνοντας μια 15χρονη, θυγατέρα δημοτικού υπαλλήλου στα νότια προάστια, που «κλέφτηκε» με έναν 25χρονο από την Κρήτη.

Ο νεαρός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 20 χρόνων για βιασμό και ανθρωποκτονία που φέρεται να διέπραξε προ οκταετίας – σε ηλικία 17 ετών δηλαδή.

fylakiΟ 25χρονος είχε παραβιάσει προ μερικών μηνών πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Γρεβενών και φαίνεται να συνήψε ερωτική σχέση με την έφηβη, την οποία γνώρισε μέσω του οικογενειακού περιβάλλοντός της.

Τα ίχνη της 15χρονης όμως χάθηκαν τον τελευταίο μήνα. Γι’ αυτό οι ανήσυχοι γονείς της απευθύνθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπισθεί.

Οι αστυνομικοί λοιπόν άρχισαν να αναζητούν πληροφορίες για τα καταλύματα του άφαντου συντρόφου της νεαρής. Στο πλαίσιο των ερευνών τους οι αστυνομικοί εξέτασαν την περίπτωση η 15χρονη να βρίσκεται στο σπίτι του 44χρονου στον Αγιο Δημήτριο καθώς ήταν φίλος του 25χρονου καταζητούμενου.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρήκαν εκεί το κορίτσι, όμως έκπληκτοι ανακάλυψαν μέσα στο διαμέρισμα «όπλα για μια ολόκληρη στρατιωτική μονάδα» όπως χαρακτηριστικά είπαν. Κι αυτή η αναζήτηση της «ερωτευμένης 15χρονης» οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. σε μια απροσδόκητη επιτυχία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), ύστερα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος Δάφνης σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, ισογείου και γκαράζ πολυκατοικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, τέσσερα πιστόλια, μία καραμπίνα, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, πέντε περίστροφα κρότου – λάμψης, ένα αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο τύπου στυλό, δεκαπέντε σκελετοί περιστρόφων, πλήθος εξαρτημάτων διαφόρων όπλων (λαβές, ελατήρια, κάννες), δύο γεμιστήρες για καλάσνικοφ με 28 φυσίγγια η καθεμία, δύο μεγάλες γεμιστήρες πιστολιού 9 mm που περιείχαν 27 και 28 φυσίγγια αντίστοιχα, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλος αριθμός καλύκων φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τέσσερα κράνη, δέκα συσκευές κινητών τηλεφώνων, μεγάλος αριθμός καρτών κινητής τηλεφωνίας και τρία σπρέι ακινητοποίησης.

Τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Αττικής έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες που 44χρονος πιθανόν να διατηρούσε επαφή με ορισμένα από τα μέλη μιας συμμορίας Ελλήνων κακοποιών (συμμετείχαν συνολικά 15 άτομα), κυρίως από την περιοχή της Ηλείας, που είχε προχωρήσει σε 23 ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών χρησιμοποιώντας Καλάσνικοφ και βαριοπούλες.

Η λεία τους υπερέβαινε τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ασχολείται με επισκευές όπλων και δεν έχει καμιά εγκληματική δράση.

Το Βήμα | Του Βασ. Λαμπρόπουλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook