Ντάισελμπλουμ: Τα τεχνικά κλιμάκια των «Θεσμών» θα πάνε για έλεγχο και στην Αθήνα

ντάισελμπλουμ-τα-τεχνικά-κλιμάκια-τω-223180

ImageHandlerΤα τεχνικά κλιμάκια των «Θεσμών» θα πάνε για έλεγχο και στην Αθήνα, τόνισε μετά την συνεδρίαση του Eurogroup ο επικεφαλής Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η συνεργασία ξεκινά από την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, είπε ο κύριος Ντάισελμπλουμ και διευκρίνισε ότι τεχνικές ομάδες θα μεταβούν και στην Αθήνα, για να κοιτάξουν καλύτερα και από κοινού τα στοιχεία.

Συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να χαθεί, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup μετά την συνεδρίαση, ενώ επεσήμανε πως υπάρχει ήδη μια αγαστή συνεργασία μεταξύ των φορέων.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μεμονωμένες κινήσεις, παρά μόνο ότι έχει συμφωνηθεί κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Από την πλευρά του ο Γάλλος επίτροπος αρμόδιος για τη νομισματική πολιτική Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει επιτάχυνση της επεξεργασίας των μεταρρυθμίσεων ώστε να τεθούν σε εφαρμογή. Είναι απαραίτητο να δούμε αποφάσεις απτές και αποτελεσματικές, συμπλήρωσε.

Εκτίμησε, δε, ότι ο δρόμος για την παράταση του προγράμματος έχει ανοίξει.

«Θα υπάρξουν τεχνικές διαδικασίες σε συνεννόηση με τους θεσμούς και αυτή η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, είναι απαραίτητο να υπάρχει αγαστή συνεργασία και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο» κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook