«ΝοFap»: Μην αυνανίζεσαι | Το νεο trend σε ΗΠΑ και Γερμανία

νοfap-μην-αυνανίζεσαι-το-νεο-trend-σε-ηπα-κα-677784

Πάνω από 90.000 βίντεο έχουν αναρτηθεί στα social media καλώντας στους χρήστες να σταματήσουν να αυτο-ικανοποιούνται.

Η νέα τάση αφορά και τα δύο φύλα κι έρχεται από τις ΗΠΑ.Τώρα όμως κάνει θραύση και στη Γερμανία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Με το σύνθημα «NoFap» (Μην αυτοικανοποιείσαι), οι συμμετέχοντες εκφράζουν την διαμαρτυρία τους στη βιομηχανία του πορνό που περνάει το μήνυμα ότι οι γυναίκες είναι αντικείμενα του σεξ αλλά και στις ψυχρές διαπροσωπικές σχέσεις.Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως,όταν ικανοποιούν ερωτικά τον εαυτό τους,δεν έχουν ανάγκη από σύντροφο.

Πάνω από 200 χιλιάδες μέλη της ανδρικής κοινότητας συμμετέχουν σε αυτήν την ιδιότυπη «λέσχη» απέχοντας από την αυτοικανοποίηση ως ένα τεστ αυτοελέγχου.Άλλοι την χρησιμοποιούν ώστε να απεξαρτηθούν από τον εθισμό τους με την πορνογραφία, ο οποίος ισχυρίζονται ότι τους έχει καταστρέψει τη ζωή.Αλλά και χιλιάδες γυναίκες έχουν ταχθεί υπέρ του κινήματος αυτού καλώντας τα ΜΜΕ και την βιομηχανία της ψυχαγωγίας να μην τις χρησιμοποιεί ως «αντικείμενα του πόθου».

Από την πλευρά των ανδρών, πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται πως,η υπερβολική χρήση πορνογραφίας τους έχει καταστήσει ανίκανους «να ερεθιστούν στην πραγματική ζωή». Έτσι, προσπαθούν μέσω της αποχής να πετύχουν μια αφύπνιση των σεξουαλικών τους ενστίκτων ώστε να επιστρέψουν στην κανονικότητα Μετά από έναν μήνα ή και παραπάνω αποχής από την αυτοικανοποίηση, το μυαλό είναι πιο καθαρό.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook