Νηστίσιμα αλλά… κολασμένα! Συνταγή για πανεύκολα πιτσάκια

νηστίσιμα-αλλά-κολασμένα-συνταγή-γι-234417

Στο δρόμο για την Μεγάλη Εβδομάδα και είτε λόγω θρησκευτικής πίστης ή λόγω αποτοξίνωσης, λίγη αποχή από το κρέας δεν βλάπτει! Ωστόσο, η νηστεία περιορίζει και τις επιλογές για μαγειρική και όλο και κάποιο… σνακ θα χρειαστεί το βράδυ! Σας παρουσιάζουμε την συνταγή για χορτοφαγικά πιτσάκια, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:

Υλικά συνταγής

  • 350 γραμμ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο όσο σηκώσει,
  • περίπου 250 ml χλιαρό νερό
  • 125 gr. μοτσαρέλα
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και λίγο λίγο ρίχνουμε το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μην κολάει στα χέρια και τη ζυμώνουμε για 10΄ μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική. Tη βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπόλ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου για 1 ώρα.

2. Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια. Δίνουμε σε καθένα σχήμα λεπτού δίσκου και τα πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο.

3. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους. Βάζουμε σε κάθε πίτσα φέτες μοτσαρέλα, ντομάτα, λίγο βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

4. Ψήνουμε τα πιτσάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230οC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 15-20΄μέχρι να ροδίσουν.

Mερίδες: 6

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook