Νεκρός ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης

νεκρός-ο-πρώην-πρόεδρος-της-υεμένης-620728

Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ, σκοτώθηκε στην πρωτεύουσα Sanaa, απομακρύνοντας τις ελπίδες πως η παρατεταμένη διένεξη στη χώρα θα λήξει.

Ο Σάλεχ πέθανε, μετά από ημέρες έντονων συγκρούσεων, μεταξύ των δυνάμεών του και των ανταρτών Χούτι, σύμφωνα με όσα δήλωσε συνεργάτης του Σάλεχ στο CNN.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Sanaa, που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι, ανακοίνωσε το θάνατο του Σάλεχ με μια δήλωση: «Οι θεματοφύλακες της προδοσίας έχουν τελειώσει και ο ηγέτης τους έχει σκοτωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο θάνατός του έρχεται δύο μέρες μετά την ανακοίνωση του Σάλεχ ότι ήθελε να «γυρίσει σελίδα» στις σχέσεις του με τον συνασπισμό ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας, που είχε παρέμβει για να επανέλθει ο διάδοχός του στην εξουσία. Ζητούσε όμως να σταματήσουν οι επιθέσεις στην Υεμένη.

Τουλάχιστον 125 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 238 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις, τις τελευταίες πέντε ημέρες, όπως είπε εκπρόσωπος του ερυθρού σταυρού.

Σύμφωνα με το CNN, παρουσιάστηκαν βίντεο και φωτογραφίες που έδειχναν το νεκρό σώμα του Σάλεχ, χωρίς όμως να μπορούν να επαληθευτούν.

Πηγή: euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook