Νεκρός αξιωματικός στην Κριμαία | Σε «στρατιωτική φάση» η αντιπαράθεση

νεκρός-αξιωματικός-στην-κριμαία-σε-σ-129620

rosoi krimaiaΟυκρανός αξιωματικός σκοτώθηκε στη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στη Συμφερόπολη. Ο ουκρανός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ρωσία για «έγκλημα πολέμου», λέγοντας πως η σύγκρουση «περνά από το πολιτικό στο στρατιωτικό επίπεδο».

Τον θάνατο του αξιωματικού μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, ενώ επιβεβαιώθηκε και από το Reuters το οποίο επικαλείται τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας της χώρας του να οργανώσει κατεπείγουσα συνάντηση με τη συμμετοχή της Ρωσίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ, μετά το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση στη Συμφερόπολη, με θύματα δύο Ουκρανούς στρατιώτες.

«Σήμερα Ρώσοι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν τους Ουκρανούς στρατιωτικούς. Πρόκειται για έγκλημα πολέμου», είπε ο Γιατσενιούκ, τονίζοντας ότι η αντιπαράθεση στην Κριμαία πέρασε σήμερα σε «στρατιωτική φάση».

«Η σύγκρουση μετατρέπεται από πολιτική σε στρατιωτική εξαιτίας των Ρώσων στρατιωτών» είπε, σημειώνοντας ότι το «έγκλημα πολέμου» στο οποίο προέβησαν οι Ρώσοι δεν παραγράφεται.

Η Ρωσία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ ήταν οι χώρες που είχαν εγγυηθεί την ανεξαρτησία της Ουκρανίας όταν υπογράφηκε, το 1994, το λεγόμενο «Μνημόνιο της Βουδαπέστης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ (enikos.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook